Στην πόλη της Καβάλας ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας(video)

Την πόλη της Καβάλας τιμά με την παρουσία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στις πέντε το απόγευμα, η Καβάλα τον υποδέχθηκε στην κεντρική πλατεία με ενθουσιασμό, χειροκροτήματα και ροδοπέταλα, ενώ αύριο θα τον ανακηρύξει και ως επίτιμο δημότη.
Τον προκαθήμενο της εκκλησίας καλωσόρισε από βήματος ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σημιτσής: «Με ανείπωτη χαρά και έκδηλη ικανοποίηση σας καλωσορίζουμε στον ιστορικό μας τόπο με το ένδοξο παρελθόν, το ζωντανό παρόν και τις πολυποίκιλες προοπτικές
που υπόσχονται ένα....
καλύτερο μέλλον. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για όλους εμάς το ότι Σεις, η κεφαλή της Ορθοδοξίας, βρίσκεστε σήμερα εδώ, λίγα βήματα μακριά από το σημείο όπου πάτησε ο Απόστολος των εθνών Παύλος ακολουθώντας το όραμά του και την ένθεη φλόγα της θρησκευτικής του πίστης.»

Ο Δήμαρχος επισήμανε πως εδώ και 50 χρόνια η πόλης δεν είχε την ευλογία να υποδεχθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Και συμπλήρωσε: «Είναι αλήθεια, Παναγιότατε, αυτό που είπατε πρόσφατα, ότι ποτέ ο άνθρωπος δεν γνώριζε τόσα πολλά και ποτέ δεν ήταν τόσο καταστροφικός για το συνάνθρωπό του και τη φύση. Ευλογημένη η ώρα που θα καταλάβουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό και τι οφείλουμε να διαφυλάξουμε. Είθε η παρουσία Σας και ο πατρικός Σας λόγος να δυναμώσει την πίστη μας στον άνθρωπο και την αγάπη.»

Ο Παναγιότατος Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας έλαβε τον λόγο με ένα «Χριστός Ανέστη» το οποίο εγκάρδια απαντήθηκε από όλους τους παρευρισκομένους με το Αληθώς Ανέστη. Με τον ήπιο και χαρακτηριστικά ήρεμο λόγο απευθύνθηκε προς όλους ευχαριστώντας για την παρουσία τους. Εκθείασε την πόλη λέγοντας πως είναι τόπος ιερός, αφού εδώ έκανε τα πρώτα του βήματα ο Απόστολος Παύλος και εβαπτίσθει η πρώτη ορθόδοξη ευρωπαία η Λυδία η Φιλιππισία. Έκλεισε την σύντομη ομιλία του ευλογώντας τα πλήθη και κατευθύνθηκε προς την Εκκλησία του Αγίου Παύλου όπου και τελέστηκε η επίσημη δοξολογία.

Dim lights Embed
Στο άγημα προς την Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παύλου συμμετείχε το σύνολο των ιερέων της Ι.Μ Φίλιππων Νεαπόλεως και Θάσου, ο Ερυθρός Σταυρός, Στρατιωτικές δυνάμεις, χορευτικά συγκροτήματα της πόλης και τα Σώματα Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκοπισμού.

Αύριο 19 Μαΐου, μετά από μία σειρά επισκέψεων στο Επιμελητήριο Καβάλας και στο Δημαρχείο, θα αποδοθούν τιμές στον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, αφού ο Δήμος θα τον ανακηρύξει Επίτιμο Δημότη Καβάλας, ενώ και το ΤΕΙ Καβάλας θα τον αναγορεύσει σε επίτιμο Διδάκτωρ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρίσκεται στην Καβάλα μέχρι και την Παρασκευή και θα παραστεί στα εγκαίνια του Συνεδριακού Κέντρου της Λύδιας και του Διεθνούς και Χριστιανικού Συνεδρίου της Ι.Μ. Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, ενώ θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια της Έκθεσης του Δρ. Zafer Karaca: «Οι Ελληνικές Ορθόδοξες Εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης πριν τα Μεταρρυθμικά διατάγματα των ετών 1839-1856 (Τανζιμάτ)».

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____
Keywords
Τυχαία Θέματα