Στην αγκαλιά του Θεού ο Κυρηνείας Παύλος

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΔΑΜΟΥ

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας έφυγε από τη ζωή, μόλις στα 66 του χρόνια.
Η είδηση της κοίμησης του αοιδίμου Μητροπολίτου σκόρπισε απέραντη θλίψη σε ολόκληρη την Κύπρο
Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται, από τις οχτώ το πρωί, το σκήνωμα του Κυρηνείας Παύλου στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου στις δύο το απόγευμα θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.
Στη γειτονιά των αγγέλων και στην αγκαλιά του Θεού και των Αγίων, που με πίστη και αφοσίωση
υπηρέτησε καθόλη τη διάρκεια της ζωής του, βρίσκεται από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος. Ο μακαριστός Παύλος, από τις αρχές του Αυγούστου νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα ιδιωτικής κλινικής με....
σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, το σκήνωμα του αειμνήστου Μητροπολίτη θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα σήμερα από τις 8 το πρωί έως και τις 2 το απόγευμα, στην εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Στη συνέχεια θα τελεστεί η νεκρώσιμος Ακολουθία, της οποίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β', συμπαραστατούμενος από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ενώ η ταφή θα γίνει σε οικογενειακό τάφο στη Λάρνακα.
«Έτσι έπρεπε να εργάζεται ένας πρόσφυγας Μητροπολίτης»
Σε δηλώσεις του από την Πάφο, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, Χρυσόστομος Β', εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατό του. Όπως ανέφερε, ο Μητροπολίτης Κυρηνείας έφυγε γρήγορα στα 66 του χρόνια και δεν κατάφερε να πάει στην έδρα του. Έμεινε, όπως είπε, στην προσφυγιά, όμως εργάστηκε άοκνα και πρόσφερε τόσο στην Εκκλησία όσο και στην Παιδεία αλλά και στην Πατρίδα με τα φλογερά κηρύγματά του, που πολλοί τον παρεξηγούσαν ότι ήταν επιθετικός, αλλά ένας πρόσφυγας μητροπολίτης έπρεπε αυτήν τη γραμμή, τη δυναμική, να έχει.

Τέλος του χρόνου νέος Μητροπολίτης

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον Νέο Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, βάσει του οποίου θα γίνει η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας, η εκλογή θα γίνει από το λεγόμενο τριπρόσωπο. Η Ιερά Σύνοδος θα εκλέξει τον νέο Μητροπολίτη από τους τρεις υποψηφίους, τους οποίους θα υποδείξει ο λαός μετά από ψηφοφορία. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ως Τοποτηρητής του θρόνου, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλει εντός δέκα ημερών να κηρύξει κενό το θρόνο του Μητροπολίτη και να προκηρύξει εκλογές.
Μέχρι το τέλος του χρόνου, πρόσθεσε ο Μακαριότατος, η Μητροπολιτική Περιφέρεια Κερύνειας θα έχει νέο Μητροπολίτη και ευχήθηκε για τον μακαριστό Παύλο «Ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να τον κατατάξει στη χώρα των ζώντων, εκεί όπου οι δίκαιοι αναπαύονται», ενώ για τον νέο Μητροπολίτη Κυρηνείας «όπως ο Κύριος δώσει άξιο διάδοχο, ούτως ώστε να συνεχίσει την πορεία του αειμνήστου Μητροπολίτου με την ίδια ζωντάνια, πίστη και ενθουσιασμό, μέχρις ότου ανατείλουν καλύτερες ημέρες και να μπορέσουμε να τον συνοδέψουμε στην έδρα του στην Κερύνεια».
«Πάντα σεβαστές οι απόψεις του»
Τη βαθύτατη θλίψη του,
Keywords
Τυχαία Θέματα