Στη Βουλή ο Νόμος Πλαίσιο εν μέσω αντιδράσεων

Ξεκινά σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στη συνεδρίαση αναμένεται να παρέμβει και ο.....
πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, φαίνεται να υποχωρεί, αποδεχόμενη ορισμένες αλλαγές, με στόχο να ψηφισθεί και από τη ΝΔ το νομοσχέδιο επί της αρχής.

Ωστόσο οι αλλαγές δεν φαίνεται να ικανοποιούν τους πανεπιστημιακούς που
αντιδρούν, κυρίως για το Συμβούλιο Διοίκησης, την εκλογή πρύτανη και κοσμητόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο φαίνεται πως θα αποδεχθεί την αναβάθμιση της Συγκλήτου με αυξημένες δραστηριότητες, αύξηση της συμμετοχής των μελών ΔΕΠ στο Συμβούλιο Διοίκησης από επτά σε οκτώ, έναντι έξι εξωπανεπιστημιακών, διατήρηση του τμήματος ως βασικής ακαδημαϊκής μονάδας και εξομοίωση των πτυχίων των πολυτεχνικών σχολών με master.

«Η Σύνοδος των πρυτάνεων καλεί την ύστατη αυτή στιγμή τη Βουλή των Ελλήνων να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια όπως έχει και να προασπίσει το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δημόσιο και αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο». Αυτό αναφέρεται στη ψήφισμα της Συνόδου των πρυτάνεων ΑΕΙ, που συνεδρίασε εκτάκτως την Δευτέρα, 22 Αυγούστου, στο Λαύριο με αφορμή τη έναρξη της συζήτησης στην Βουλή, του νέου Νόμου Πλαισίου για τα ΑΕΙ.

Η ΠΟΣΔΕΠ με επιστολές προς τους βουλευτές του καλεί να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο στην παρούσα μορφή, ενώ καλεί τα μέλη της σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις ως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Στις αντιρρήσεις αυτές προστίθεται τώρα και η ανησυχία των προέδρων των ΤΕΙ, που θεωρούν απαραίτητη τη δυνατότητα χορήγησης διδακτορικών.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα