Σταματήστε να σπαταλάτε το θαλάσσιο πλούτο μας!


Η Greenpeace με ανοιχτή επιστολή της καλεί το νέο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να σπάσει την παράδοση της κακής διαχείρισης του τομέα της Αλιείας και να προχωρήσει σε ουσιαστικές αποφάσεις. Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η....
ανάκληση της πρόσφατης Απόφασης του προκατόχου του, να επιτρέψει στις μηχανότρατες, το πιο καταστροφικό αλιευτικό εργαλείο, να συνεχίσουν να ψαρεύουν σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας στη μισή Ελλάδα!

Η Υπουργική Απόφαση, την οποία υπόγραψε
στις 6 Μαΐου (ΦΕΚ 776, Τεύχος 2ο) ο πρώην Υπουργός Αλιείας, κ. Γιάννης Διαμαντίδης, επιτρέπει στις μηχανότρατες να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στην καρδιά της παράκτιας ζώνης, καταστρέφοντας το θαλάσσιο περιβάλλον και διακυβεύοντας το μέλλον των υπόλοιπων ψαράδων, που αποτελούν και την πλειονότητα του κλάδου (95% του ελληνικού αλιευτικού στόλου). Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση ουσιαστικά αυτό-εξαιρεί από το σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό τη μισή ελληνική ακτογραμμή!!!

“Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, η μηχανότρατα είναι το λιγότερο επιλεκτικό από όλα τα αλιευτικά εργαλεία. Αδειάζει το βυθό, κρατώντας τελικά μόνο το 55% της ψαριάς και πετώντας θαλάσσιους οργανισμούς που δεν είναι εμπορεύσιμοι για αυτήν, όπως γόνο, μη δημοφιλή ψάρια, κοράλλια κ.α.” δήλωσε η Άντζελα Λάζου, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για το θαλάσσιο περιβάλλον. “Πρόκειται δηλαδή για μια αλόγιστη σπατάλη ζωής, η οποία συνεχίζεται με την άδεια του Υπουργείου”, συνέχισε.

Η Greenpeace ζητάει από τον Υπουργό να προχωρήσει στη διασφάλιση των εθνικών μας ιχθυαποθεμάτων με την εφαρμογή των κανονισμών, ξεκινώντας από την ανάκληση της παραπάνω Απόφασης και τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων.

Δείτε την ανοιχτή επιστολή


http://www.greenpeace.org/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα