Στα όριά της η ΕΚΤ!

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο Ζαν Κλοντ Τρισέ για να καταδείξει το μέγεθος του ευρωπαϊκού προβλήματος χρέους αλλά και για να αφήσει αιχμές κατά των πολιτικών ταγών της....
Ευρωζώνης.

Μιλώντας στους Financial Times ο κύριος Τρισέ τόνισε πως η ΕΚΤ
«έχει φτάσει στα όριά της αναφορικά με την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους», τονίζοντας πως δεν μπορεί να επιβαρυνθεί με περαιτέρω «διασώσεις-παρεμβάσεις» για να στηρίξει τις ασθμαίνουσες ευρωπαϊκές οικονομίες σε κάτι που ούτως ή άλλως δεν είναι και δεν ήταν ποτέ ο θεσμικός της ρόλος.

Λίγο πριν παραδώσει τα ηνία της ΕΚΤ, στις αρχές του επόμενου μήνα, ο κύριος Τρισέ κάλεσε τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να εκπληρώσουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους, αφήνοντας ωστόσο ένα παράθυρο ανοιχτό για την Ελλάδα, που την χαρακτήρισε «ειδική περίπτωση».

«Η ΕΚΤ έκανε ό, τι μπορούσε για να ανταποκριθεί στις ευθύνες τις, σε εξαιρετικές περιστάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Τρισέ, λίγες μόνον ώρες αφότου η ΕΚΤ είχε παρέμβει εκ νέου στην τελευταία δημοπρασία ομολόγων της Ιταλίας!

Ο επικεφαλής της τράπεζας τόνισε ότι η κύρια ευθύνη στήριξης των μελών της Ευρωζώνης ανήκει πλέον στις κυβερνήσεις, και ξεκαθάρισε ότι «η ΕΚΤ δεν θα λειτουργήσει σε καμία περίπτωση ως δανειστής της τελευταίας στιγμής»!

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα