Στα 7 δις ευρώ ζεστά κι αφορολόγητα ο τζίρος του παράνομου τζόγου

Στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των επτά δις ευρώ φτάνει ο τζίρος του παράνομου τζόγου με το ελληνικό δημόσιο να μην εισπράττει ούτε σεντς.
Αυτό αποκάλυψε ο κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που ενέκρινε μόνο με την θετική ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, την τοποθέτησή του ως επικεφαλής της Επιτροπής Εποπτείας και...
Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.)

Ο κ. Γιαννακόπουλος,
εξήγησε πως όλος ο έλεγχος είναι ηλεκτρονικός και αρμοδιότητα της εν λόγω Επιτροπής θα είναι να οργανώσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο νόμιμος στοιχηματισμός ώστε να διασφαλιστούν τα έσοδα του δημοσίου.

Προσδιόρισε τα έσοδα του νόμιμου τζόγου στα 7 δις ευρώ κι άλλα τόσα εκείνα του παράνομου τζόγου που... διαφεύγουν της φορολόγησης χαρακτηρίζοντας τον εντοπισμό τους ως “ιδιαίτερα δύσκολο” αν και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο θα έχει μπει νερό στο αυλάκι.

Διευκρίνισε επίσης ότι η Επιτροπή δεν θα ελέγχει τον ΟΠΑΠ ενώ αναφορικά με τις 35.000 μηχανές, τα γνωστά σε όλους μας φρουτάκια, έκανε γνωστό ότι ο Οργανισμός θα κρατήσει τις 16.500 και τις υπόλοιπες θα τις δημοπρατήσει.

Τον προβληματισμό τους για την εξάπλωση του παράνομου τζόγου στη χώρα μας εξέφρασαν τα μέλη της επιτροπής με τον πρόεδρο κ. Τσούρα να σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού και 150.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παρέχουν παράνομα παιχνίδια.
http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα