Στα 534 εκατ. ευρώ οι ζημιές της BNP Paribas από ελληνικά ομόλογα

Συνολική έκθεση 5 δις. ευρώ έχει η γαλλική τράπεζα BNP Paribas σε ελληνικά ομόλογα. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι προβλέψεις της για το ελληνικό σχέδιο διάσωσης ανέρχονται σε 534 εκατ. ευρώ, καθώς έχει στην....
κατοχή της 2,3 δισ. ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα λήξεως
έως το 2020 και σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, δέχεται να υποστεί «haircut» 21%.

Οι γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές έχουν σημειώσει απώλειες περί τα 3 δισ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο εξαιτίας του πρόσφατα ανακοινωθέντος προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, ανακοίνωσε πρόσφατα η γαλλική τραπεζική ένωση. Ο γαλλικός χρηματοοικονομικός κλάδος έχει στην κατοχή του τα περισσότερο ελληνικά κρατικά ομόλογα, πίσω από της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Ως προς τα αποτελέσματα τριμήνου, η ΒΝΡ Paribas ανακοίνωσε ότι η κερδοφορία της έμεινε αμετάβλητη από το 2010, στα 2,13 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στα 2,23 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας άγγιξαν τα 10,9 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μεγαλύτερη αύξηση στα 11,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσκόπηση της Thomson Reuters.

Η BNP Paribas διευκρίνισε πως δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο των μαζικών απολύσεων όπως οι ανταγωνιστές της, με πλέον τρανταχτό παράδειγμα την χθεσινή ανακοίνωση της HSBC, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Baudoin Prot, σε συνέντευξή του στο Reuters, εκτιμά πως δεν υπάρχει ανάγκη για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα