Σκέψεις για ιδιώτες στην είσπραξη οφειλών

Εισηγήσεις για δραστηριοποίηση ιδιωτικών εταιρειών ώστε να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο δέχεται ο υπουργός Οικονομικών.
Τα μεγάλα λογιστικά γραφεία και οι ιδιωτικές εταιρείες θα εντοπίζουν την ακίνητη περιουσία των μπαταχτσήδων, θα.....
βεβαιώνουν τους ανείσπρακτους φόρους και δεν αποκλείεται σε μία δεύτερη φάση να εισπράττουν ακόμη και τους φόρους για λογαριασμό του κράτους.
Η αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, φαίνεται και από το γεγονός ότι μέσα σε πέντε μήνες
τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 3 δισ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, στα 6,47 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα χρέη του Δημοσίου προς τρίτους τον Μάιο του 2011 έναντι 6,1 δισ. ευρώ που ήταν ένα μήνα πριν. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις οφειλές των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και, όπως φαίνεται, το κράτος έχει κηρύξει μία ανεπίσημη στάση πληρωμών στο εσωτερικό, επιτείνοντας τα προβλήματα στην αγορά και την ύφεση στο σύνολο της οικονομίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο μεγαλύτερος «μπαταχτσής» είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις όλων των φορέων του κράτους αυξήθηκαν από Απρίλιο σε Μάιο. Συγκεκριμένα:
- Ασφαλιστικά ταμεία. Είχαν χρέη 2,5 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και τον Μάιο έφτασαν στα 2,6 δισ. ευρώ.
- Νοσοκομεία. Οι υποχρεώσεις τους αυξήθηκαν στα 1,9 δισ. ευρώ τον Μάιο από 1,7 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.
- Υπουργεία. Ακόμα και οι οφειλές των υπουργείων έφτασαν 939 εκατ. ευρώ τον Μάιο, έναντι 893 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο.
- Δήμοι. Σε αυτούς σημειώθηκε η μικρότερη αύξηση, αφού τον Μάιο χρωστούσαν 788 εκατ. ευρώ, όταν τον Απρίλιο τα χρέη τους ήταν 762 εκατ. ευρώ.


OXI ALLO KAPBOYNOΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα