Σενάρια τρόμου για την Ελλάδα από τους Financial Times Deutschland

Mε δύο σενάρια, το ένα τρόμου και το δεύτερο "ηπιότερο", περιγράφουν σήμερα σε ολοσέλιδο άρθρο τους οι Financial Times Deutschland, η γερμανική έκδοση των FT, το πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, αν αύριο η Βουλή ψηφίσει "Όχι" στο Μεσοπρόθεσμο (κάτι που ως defencenet.gr εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα
να συμβεί).
Τα σενάρια έχουν τίτλο «Το τέλος πλησιάζει» και υπότιτλο «Κρίσιμη εβδομάδα για τις τύχες της Ευρώπης: Αν αύριο οι.....
Έλληνες δεν συναινέσουν στο πρόγραμμα λιτότητας, τότε – τι θα γίνει τότε; Άλλοι μιλούν για το επόμενο ‘κραχ΄ ή τη Lehman II και άλλοι λένε ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας μπορούμε να την αντέξουμε. Ας είμαστε ειλικρινείς: Κανένας δεν το ξέρει. Γι’ αυτό και περιγράψαμε τις επόμενες ημέρες με βάση δύο σενάρια». Στο ένα σενάριο ξεχωρίζει η υλοποίηση της απειλής Πάγκαλου ότι "Θα κατεβάσουμε τον Στρατό". Διαβάστε τα, είναι ανατριχιαστικά, κυρίως για το το γράφουν οι κατά τεκμήριο έγκυροι FTD

Πρώτο σενάριο: «Πάει, τέλειωσαν όλα»

Οι αρθρογράφοι περιγράφουν σκηνές απογοήτευσης και τρόμου εντός και εκτός Βουλής των Ελλήνων, αμέσως μετά την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος – υποτίθεται με 149 ψήφους υπέρ από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Δύο βουλευτές, εκ των οποίων ο ένας φερόταν μεθυσμένος τις τελευταίες μέρες και άλλοι δύο φερόμενοι ως δωροδοκηθέντες από τη ΝΔ καταψήφισαν το πρόγραμμα κι έτσι δεν συγκεντρώθηκε κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Οι διαδηλωτές εκτός Βουλής πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα, φωνάζοντας: «Νικήσαμε τους Ναζί!» Έξω από τις τράπεζες όμως αρχίζει να μαζεύεται κόσμος, ενώ κάποιοι προκαλούν ζημιές στα ΑΤΜ. Η αστυνομία προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος είχε προειδοποιήσει από το Σαββατοκύριακο να βγουν τα τανκς για να προστατέψουν τις τράπεζες. Η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» βγαίνει με τίτλο «Καληνύχτα, Ελλάδα».

Στην Καγκελαρία, στο Βερολίνο, η Μέρκελ τηλεφωνεί στον Σαρκοζί και συνεννοείται μαζί του να συναντηθούν σε 6 ώρες στις Βρυξέλλες. Βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Άκερμαν και τους άλλους τραπεζίτες και τους επιπλήττει γιατί δεν δέχτηκαν την πρόταση της «ήπιας αναδιάρθρωσης» που πρότειναν οι Γάλλοι.

Την Πέμπτη το πρωί τα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών είναι άδεια. Τα υποκαταστήματά τους έχουν σπασμένα τζάμια και ορισμένα βρίσκονται στις φλόγες. Ο υπουργός εσωτερικών θέλει να στείλει στρατιώτες, αλλά ο πρωθυπουργός Παπανδρέου διστάζει. Τη νύχτα, πολλά δισεκατομμύρια καταθέσεων μεταφέρθηκαν ηλεκτρονικά στο εξωτερικό, κυρίως στην Ελβετία. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σταματά τις συναλλαγές μέχρι να εκδοθεί διάταγμα ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων. Η κυβέρνηση ανακοινώνει προσωρινή αναστολή της συνθήκης του Σένγκεν για να ελέγχει στα σύνορα όσους φεύγουν με πολλά μετρητά μαζί τους. Οι μετοχές κατρακυλούν και το ΧΑΑ αναγκάζεται να κλείσει.

Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί διαβεβαιώνουν από τις Βρυξέλλες μπροστά στις κάμερες ότι το ευρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα