Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ

Παρά την διπλωματική κρίση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ ο στρατιωτικός ακόλουθος της ισραηλινής πρεσβείας στην Άγκυρα παραμένει στη θέση του, όπως ανακοίνωσε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας του....
Ισραήλ.

"Δεν υπάρχει ρήξη με την Τουρκία: απόδειξη ότι ο στρατιωτικός μας ακόλουθος στην Άγκυρα παραμένει στη θέση του και οι προξενικές υπηρεσίες (στην τουρκική πρωτεύουσα) συνεχίζουν να λειτουργούν", τόνισε ο Αμος Γκιλάντ, υπεύθυνος για θέματα πολιτικής και ασφάλειας του υπουργείου.

"Πρέπει να βρεθεί λύση
στην κρίση αυτή, χρησιμοποιώντας το περιθώριο ελιγμών που υπάρχει, ειδικά μέσω του ΝΑΤΟ και των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη", υπογράμμισε ο Γκιλάντ.

Τόνισε ωστόσο ότι "η Τουρκία έχει πολλά να χάσει αν ακολουθήσει μια εξτρεμιστική πολιτική".

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ανακοίνωσε μία σειρά αντιποίνων έπειτα από την άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για τη φονική επιδρομή (9 νεκροί) σε ένα τουρκικό οχηματαγωγό στις 31 Μαΐου 2010.

Το οχηματαγωγό μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Η Τουρκία αποφάσισε να απελάσει τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα και να παγώσει τις στρατιωτικές σχέσεις με τον πρώην στρατηγικό σύμμαχό της.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα