Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, λίγες μόλις ώρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

Δύο αναφορές του κυβερνητικού στρατοπέδου, έχουν προκαλέσει την οργή και την έντονη δυσφορία της Συγγρού, που εκτιμά πως η....
κυβέρνηση βρίσκεται σε «πανικό».

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι η κυβερνώσα παράταξη, αφού έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας, επιδίδεται τώρα σε σπασμωδικές κινήσεις και σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, αδυνατώντας να κρύψει την
αμηχανία της.

«Πόλεμος» Μόσιαλου-Μιχελάκη

Σε έναν πρωτοφανή «πόλεμο δελτίων Τύπου», επιδόθηκαν εχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος και ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την πρόσκληση Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά να μεταβούν από κοινού στις Βρυξέλλες.

Ο μεν πρώτος υπεραμύνθηκε της άποψης πως η πρόσκληση έγινε στο κατ΄ ιδίαν ραντεβού της Τρίτης, στη Βουλή, ενώ ο «γαλάζιος» εκπρόσωπος επέμεινε πως σειρά απαντήσεών του στη θέση ότι η πρόσκληση έγινε στο τηλεφώνημα που ακολούθησε τη συνάντηση των δύο ανδρών.

«Αν ο κ. Παπανδρέου ζητούσε ήδη από τη συνάντηση -που δεν ζήτησε- κοινή μετάβαση στις Βρυξέλλες, δεν θα χρειαζόταν να τηλεφωνήσει μετά. Από τη στιγμή που ουσιαστικά τορπίλισε κάθε δυνατότητα εθνικής ομοψυχίας, η απάντηση που θα έπαιρνε θα ήταν άμεση. Και θα ήταν αυτή ακριβώς που πήρε και στην τηλεφωνική επικοινωνία», τονίζουν από τη Συγγρού, μιλώντας για ψέμα του Ηλία Μόσιαλου.

Μάλιστα, προς ενίσχυση της θέσεως της ΝΔ, είναι χαρακτηριστικό πως καμία κυβερνητική διαρροή, δε μιλούσε το βράδυ της Τρίτης για σχετική πρόσκληση Παπανδρέου.

Ψάξτε αλλού για το Γουδί

Σε δεύτερη αιτία πολέμου, έχει μετατραπεί η αποστροφή Παπανδρέου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, περί Γουδιού, για την οποία κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό να θυμηθεί ποια από τα δικά του στελέχη μιλάνε για Γουδί.

«Αν το ΠΑΣΟΚ δεν τα καταφέρει, πάμε σε νέο Γουδί, όχι όμως στους στρατώνες αλλά στην ελληνική Βουλή», η δήλωση Λοβέρδου, που υπενθυμίζουν στη Συγγρού. «Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε -όπως έχω πει από το 2008- πάμε για νέα ιδρυτική πράξη της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πάμε για νέο Γουδί, όχι όμως στους στρατώνες αλλά στην ελληνική Βουλή.», είχε δηλώσει ο Υπουργός Υγείας, στη Real News, προσθέτοντας πως ένα βουλιάξει η κυβέρνηση «ο λαός θα κάνει εξαιρέσεις…»

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, υπενθυμίζουν μάλιστα πως πέραν του κυρίου Λοβέρδου, για Γουδί είχε μιλήσει και το «εξαπτέρυγο της Κυβέρνησης», Γιώργος Καρατζαφέρης, ποτέ όμως ο αρχηγός της ΝΔ.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα