ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ Η ΝΔ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ

Οι αντιπρόεδροι της ΝΔ, Στ. Δήμας και Δημ. Αβραμόπουλος, έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο... σιωπής, προχώρησαν χθες σχεδόν ταυτόχρονα σε δηλώσεις στήριξης του προέδρου του κόμματος. Γύρος συναντήσεων Σαμαρά με βουλευτές που έχουν εκφράσει

Οι Στ. Δήμας και Δημ. Αβραμόπουλος τάχθηκαν χθες δημοσίως υπέρ των επιλογών του Αντ.
Σαμαρά.

Με το "όπλο παρά πόδα" βρίσκεται πλέον ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος θεωρεί ότι....
η διενέργεια πρόωρων εκλογών είναι πλέον θέμα χρόνου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, θα "ρίξει" το πολιτικό του βάρος αφενός στη συσπείρωση της εκλογικής του βάσης και αφετέρου στη βελτίωση της εικόνας του κόμματός του, γεγονός που απαιτεί το "κλείσιμο" -έστω και πρόσκαιρα- των εσωτερικών του μετώπων.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τα ανοίγματα που έκανε στον Κ. Καραμανλή, στηρίζοντας χωρίς κανέναν αστερίσκο την κυβέρνηση της πενταετίας 2004-2009 (δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάρυνε το χρέος μόλις κατά 7,5 δισ.), ζήτησε (προφανώς) και πήρε δηλώσεις στήριξης από τους δύο αντιπροέδρους της ΝΔ.

Οι κ. Δήμας και Αβραμόπουλος, θέλοντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που έχουν προκληθεί από την παρατεταμένη περίοδο... σιωπής τους σε μια κρίσιμη περίοδο, έκαναν με διαφορά ολίγων ωρών χθες δημόσια παρέμβαση και τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ των επιλογών του προέδρου της ΝΔ.

Ο κ. Δήμας, αφού ξεκίνησε την τοποθέτησή του με τη φράση "όλοι στη ΝΔ, ενωμένοι υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά", σημείωσε ότι "η επαναδιαπραγμάτευση -με έμφαση στην ανάπτυξη- είναι όχι μόνο ορθή θέση, αλλά θεμιτή και εφικτή, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή διαδικασία είναι μία συνεχής διαπραγμάτευση". "Η ΝΔ", συνέχισε, "θα δώσει προτεραιότητα στην αναπτυξιακή διάσταση, μαζί με άλλα συγγενικά κόμματα, στο πλαίσιο του υπό διαμόρφωση προγράμματος του ΕΛΚ".

Αναλόγου ύφους ήταν και η δήλωση του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξή του (Real) έκανε λόγο για "συνευθύνη και συναντίληψη στη ΝΔ". "Είμαστε", τόνισε, "σε απόλυτη γραμμή συνέπειας με την πολιτική στάση της ΝΔ και τις θέσεις της. Ετσι εξηγείται και γιατί δεν μας βλέπετε συχνά-πυκνά. Εκεί που πρέπει θα βγούμε, θα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, θα συμβάλουμε στη χάραξη της πολιτικής μας μέσα από τα εσωτερικά όργανα στα οποία συμμετέχουν σε όλα οι αντιπρόεδροι".

"Από εκεί και πέρα, στο κλίμα στο εσωτερικό κυριαρχούν η συνεννόηση, η συνευθύνη και η συναντίληψη", κατέληξε.

Τα ραντεβού
Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας που καταβάλλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκτόνωση της εσωκομματικής έντασης και καθιέρωση ενός ενιαίου πολιτικού λόγου, δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει ένας γύρος κατ' ιδίαν συναντήσεων με βουλευτές που έχουν εκφράσει -είτε δημόσια είτε ιδιωτικά- τις ενστάσεις τους για την ακολουθούμενη τακτική. Ψηλά στην ατζέντα των ραντεβού του κ. Σαμαρά είναι οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης, Κ. Χατζηδάκη
Keywords
Τυχαία Θέματα