Σε ισχύ από τη Δευτέρα ο δακτύλιος

Σε εφαρμογή τίθεται και πάλι από τη Δευτέρα το μέτρο του δακτυλίου για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Θα είναι σε ισχύ έως τις 13 Ιουλίου 2012.

Τα όρια του δακτυλίου καθορίζονται από τους δρόμους και λεωφόρους: Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ, Μεσογείων, Φειδιπίδου, Μιχαλακοπούλου, Σπύρου Μερκούρη, Βρυάξιδος,.....
Υμηττού, Ηλία Ηλιού, Φραντζή,
Συγγρού, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ιεράς Οδού, Κωνσταντινουπόλεως, Αχιλλέως, Πλατεία Καραϊσκάκη, Καρόλου-Μάρνη, Πατησίων, Αλεξάνδρας.

Ο δακτύλιος ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ δεν ισχύει τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες και τις μέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς.

Όσοι εξαιρούνται από τους περιορισμούς στο δακτύλιο επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο με ειδική άδεια, που χορηγείται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν από πέρσι άδειες μπορούν να κυκλοφορούν με αυτές έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εκδοθούν οι νέες.

Αιτήσεις για άδεια κυκλοφορίας στο δακτύλιο θα υποβάλονται από την Πέμπτη στην Τροχαία Αττικής, ενώ η προθεσμία υποβολής τους είναι ως τις 30 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι οι παραβάτες που κυκλοφορούν στο δακτύλιο χωρίς άδεια τιμωρούνται με πρόστιμο 200 ευρώ και πέντε βαθμούς στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ).

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα