Σχέδιο σωτηρίας ή χρεοκοπίας στις βαλίτσες του Ρέσλερ

Τελικά το βαρέλι μάλλον δεν έχει πάτο. Οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούν ούτε λίγο ούτε πολύ ξεπερασμένη τη Σύνοδο και τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και συζητούν εναλλακτικές λύσεις για το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ μιας αναθεώρησης των....
όσων αποφασίστηκαν στη Σύνοδο του Ιουλίου, τονίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ για να βελτιωθεί.

Με στόχο την κατάθεση ενός
ολοκληρωμένου σχεδίου για την αναδόμηση της ελληνικής οικονομίας φθάνει σήμερα στην Ελλάδα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο αντικαγκελάριος να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση και το ενδεχόμενο μιας πιθανής ελεγχόμενης χρεοκοπίας, μετά τα σενάρια που πυροδοτήθηκαν από το άρθρο του στην εφημερίδα “Die Welt” όπου υποστήριζε την αναγκαιότητα της «αναδιάρθρωσης» του ελληνικού χρέους.

Μετά τη δημοσίευση του επίμαχου άρθρου του, ο ίδιος ο κ. Ρέσλερ υποστήριξε πως η αναταραχή προκλίθηκε από «λάθος της μετάφρασης». Ο όρος που χρησιμοποίησε ο Αντικαγκελάριος αναφερόμενος στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ήτοι «Resolvenz», σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, πρέπει να μεταφραστεί ως «αναγέννηση της ελληνική οικονομίας» και όχι ως «πτώχευση».

Ο κ. Ρέσλερ θα είναι επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής που αποτελείται από Γερμανούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς της ενέργειας, του real estate, της βιομηχανίας κτλ.

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στο Ελληνογερμανικό business forum που διοργανώνει από κοινού ο ΣΕΒ με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον Γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών (BDI), ενώ θα πραγματοποιήσουν και κατ’ ιδίαν επαφές με Έλληνες επιχειρηματίες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ξεκαθάρισε πως η ευρωζώνη πρέπει ενδεχομένως να αναθεωρήσει τις παραδοχές πάνω στις οποίες βασίστηκε η συμφωνία για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για την ανάγκη να αναθεωρηθεί η συμφωνία για το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, καθώς και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχαν κάνει λόγο για ξεπερασμένη συμφωνία.

Το πρόγραμμα του κ. Ρέσλερ στην Αθήνα

Το υπουργείο Ανάπτυξης δημοσιοποίησε το κοινό πρόγραμμα του κ. Ρέσλερ με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το επόμενο διήμερο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

6 Οκτωβρίου 2011

20:30 Divani Apollon (αίθουσα Αριστοτέλης)

Ομιλία Φ. Ρέσλερ

Ομιλία Μ. Χρυσοχοϊδη

(η εκδήλωση είναι ανοιχτή στα ΜΜΕ και θα προηγηθεί σύντομη δήλωση των δύο Υπουργών στα ΜΜΕ)

7 Οκτωβρίου 2011

08:00- 09:30 Divani Apollon

Πρόγευμα εργασίας Φ. Ρέσλερ-Μ.Χρυσοχοϊδη
Keywords
Τυχαία Θέματα