Σαμαράς εναντίον όλων

«Μόνος μου και όλοι σας.» Έτσι κατεβαίνει στο προεκλογικό παιχνίδι ο Αντώνης Σαμαράς και επιδιώκει να κερδίσει μια μάχη απέναντι σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα αλλά και να συσπειρώσει την κοινωνία γύρω του, με στόχο την απρόσκοπτη εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση.

Απέναντι στον .....
Ευάγγελο Βενιζέλο , τον οποίο ταυτίζει με τον Γ. Παπανδρέου
και την καταστροφική του διακυβέρνηση που έβαλε την Ελλάδα στο μνημόνιο και διέλυσε την κοινωνική συνοχή, ο Αντώνης Σαμαράς θα πολεμήσει με όπλο την προοπτική της ανάπτυξης που θα φέρει δουλειές και της αναδιάρθρωσης της οικονομίας που θα ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της.

Απέναντι στην Αριστερά θα επιδιώξει να αναδείξει τα διαχρονικά της σφάλματα και την ευθύνη της για την υπονόμευση της επιχειρηματικότητας και των διαρθρωτικών αλλαγών ενώ θα εστιάσει και τα πυρά του προς τα κόμματα που κινούνται πέριξ της ΝΔ για να καταδείξει ότι ο μόνος πολιτικός στόχος τους είναι να ανακόψουν την αυτοδυναμία της ΝΔ και πως κλείνουν το μάτι στην διαπλοκή ενώ στηρίζουν εμμέσως το ΠΑΣΟΚ.

Ουσιαστικά, ο κ. Σαμαράς επενδύει στην δυνατότητα του να αναδείξει προς την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα και πως οι υπόλοιπες δυνάμεις στα αριστερά και δεξιά του πολιτικού συστήματος, ψαρεύουν σε θολά νερά και κρύβουν, πίσω από την ανυπαρξία ρεαλιστικών προτάσεων, την προοπτική να γυρίσει η χώρα στη δραχμή, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Απέναντι του όμως ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι έχει, όχι μόνο όλους τους κομματικούς σχηματισμούς, αλλά και δυνάμεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, οι οποίες προτιμούν μια αδύναμη κυβέρνηση για να μπορούν να της ασκούν πιέσεις και γι΄ αυτό , σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, προωθούν, όσο περισσότερο μπορούν, την ιδέα της συγκυβέρνησης. Πεποίθηση του είναι ότι τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την προώθηση της ιδέας της συγκυβέρνησης, δε θέλουν να αλλάξει τίποτα για να διατηρήσουν την ισχυρή τους επιρροή στην πολιτική εξουσία.

Αυτή η εικόνα που καταγράφεται στην Λεωφόρο Συγγρού, δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο: «Σαμαράς εναντίον όλων.» Εναντίον πολιτικών σχηματισμών και οικονομικών συμφερόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μόνος σύμμαχος του, ο κ. Σαμαράς, επιδιώκει να είναι η κοινωνία. Και σε αυτήν θα απευθυνθεί τις επόμενες ημέρες στη σύντομη προεκλογική περίοδο που θα ακολουθήσει.

Το μήνυμα της Ανάστασης συνέπεσε ουσιαστικά με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και για τον πρόεδρο της ΝΔ έχει έναν βαθύ συμβολισμό. «Μετά τα πάθη έρχεται η Ανάσταση όπως μετά το πιο βαθύ σκοτάδι έρχεται το φως,» ήταν μια από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ ανταλλάσσοντας ευχές με συντοπίτες του στην Πύλο και το Ναύπλιο, όπου βρέθηκε την Μ. Παρασκευή και το βράδυ της Ανάστασης αντίστοιχα.

Το αναβάπτισμα δυνάμεων που πήρε από την «βουτιά» στα πάτρια εδάφη και την ελληνική περιφέρεια ήταν αυτό που χρειαζόταν για να ξεκινήσει ατύπως τη Δευτέρα
Keywords
Τυχαία Θέματα