Σαμαράς: από "ΌΧΙ στο Μνημόνιο" στην "Επαναδιαπραγμάτευση"...

Ο Αντωνάκης της καρδιάς μας πέρυσι τέτοιο καιρό έλεγε και ξανάλεγε "Όχι στο Μνημόνιο". Και στις περιφερειακές εκλογές με αυτό το σύνθημα πήγε.
΄Πολλοί ήδη από τότε φωνάζαμε ότι ο Σαμαράς έχει συναινέσει στο Μνημόνιο και απλώς λέει το "όχι" για κάποιους λόγους.
Ποιοι είναι αυτοί;
Μα φυσικά να συγκρατήσει ενδοσυστημικά τις ντιμνημονιακές
εκρήξεις του ελληνικού λαού. Αν συναινούσε εξαρχής τότε ήταν επικίνδυνο ο κόσμος να ταυτίσει ως Μνημονιακά κόμματα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να τα απορρίψει συλλήβδην και να...
οδηγηθεί αλλού πολιτικά. Αριστερότερα ή δεξιότερα.
Πράγμα που θα χάλαγε τη σούπα του δικομματισμού.
Έτσι επελέγη το παιχνίδι του "καλού μπάτσου-κακού μπάτσου", για να συγκρατούνται εντός των τειχών του μαντριού οι όποιοες αντιδράσεις.
Άλλος λόγος; Μα φυσικά η αντιμνημονιακή πανηγυρική άνοδος της ΝΔ και του Σαμαρά στην εξουσία μόλις ξεζουμιστεί το φρούτο του Γιωργάκη, μόλις εχει ολοκληρωθεί ο ρόλος του και χρειαστεί μια επόμενη δυνατή, με νωπη εντολή, αυτοδύναμη κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης.

Και γι αυτό το λόγο ο Αντωνάκης κάνει ό,τι έκανε ο Γιωργάκης προεκλογικά.
Κοροιδεύει τον ελληνικό λαό μες στα μούτρα του. Αφού ξέρει ότι αυτό δε θα έχει κόστος για τον ίδιο, όπως δεν έχει και για τον προκάτοχό του.
Και αυτός όταν αναλωθεί, θα ανεβάσουν τον επόμενο από το ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος;).

Στο μεταξύ ενώ η ΝΔ κάνει την αντιμνημονιακή, έχει ψηφίσει περίπου τα 2/3 των νομοσχεδίων του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ. Καταψηφίζει τα νομοσχέδια "επί της αρχής" και υπερψηφίζει τα άρθρα των νομοσχεδίων μεμονωμένα.
Μιλάμε δηλαδή για μια κοροιδία εφάμιλλη της κοροιδίας του Γιωργάκη πέρί "αναδιανομής του πλούτου" και "λεφτών που υπήρχαν"...

Αγαπητοί φίλοι που ίσως έχετε πειστεί από τον αντιμνημονιακό λόγο του Σαμαρά, αυτά πυο αναφέρω ψάξτε τα, παρατηρήστε τα!
Για να μη βρεθειτε κι εσείς στη θέση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που το Νοέμβρη του 2009 ψήφιζαν ότι "λεφτά υπάρχουν" και λίγους μήνες μετά οδηγήθηκαν στο Μνημόνιο.
Γιατί η αντιμνημονιακή σας ψήφος θα πάει χαμένη, αφού ο Σαμαράς αποδεδειγμένα δεν πρόκειται να καταργήσει το Μνημόνιο.

Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά από τη στιγμή που τα γκάλοπ έφεραν τη Νέα Δημοκρατία στο κατώφλι της εξουσίας το βαρύγδουπο "όχι στο Μνημόνιο" απ το στόμα του Σαμαρά μετεβλήθη στο αχνό "Επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου" από το στόμα του ιδίου.

Προετοιμάζει την κωλοτούμπα ο Σαμαράς από τώρα.
Τι σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων Αντωνάκη;
"Όχι στο Μνημόνιο" δεν έλεγες;
Τώρα γιατί άλλαξες λιγάκι τη φράση και λες "Όχι στο Μνημόνιο της χρεωκοπίας και της ύφεσης";
Μήπως επειδή υπάρχει και Μνημόνιο της ευμάρειας και της ανάπτυξης;
Αυτό που θα υπογράψεις εσύ να φανταστώ...;

Άλλωστε στελέχη του κόμματος και του στενού σου περιβάλλοντος έχουν δηλώσει σε ευρωπαικά άλλα και ελληνικά ΜΜΕ μέσα σε αυτό το χρόνο πως εφόσον ο Παπανδρέου ζητούσε 180 ψήφους για
Keywords
Τυχαία Θέματα