«Σαλπάρει» τουριστικά ο Βόλος

Μια νέου τύπου «Αργοναυτική Εκστρατεία» ξεκινά ο Βόλος με στόχο να κατακτήσει νέες τουριστικές αγορές και να προσελκύσει επισκέπτες από το Ισραήλ, τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Τουρκία.

Η σχετική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη από το δήμο Βόλου. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης,
από τους....
κορυφαίους στόχους του νέου δήμου Βόλου αποτελεί η ανάδειξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ως σημαντικού τουριστικού προορισμού, μέσα από διάφορες δράσεις.«Με δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί «ατμομηχανή» για την ανάκαμψη της εθνικής και τοπικής οικονομίας, η πόλη μας μπορεί να αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας και το άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές», επισήμανε ο κ. Σκοτινιώτης.

Το σχέδιο για την δυναμικά αναπτυσσόμενη ισραηλινή τουριστική αγορά – που στρέφεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδα- έρχεται σε συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών για ανάπτυξη στην αγορά της Ρωσίας, τόσο με την αναθέρμανση των σχέσεων του δήμου Βόλου με τη ρωσική πόλη Ροστόφ όσο και με τη φιλοξενία Ρώσων δημοσιογράφων που αναμένεται να μεταφέρουν μια θετική εικόνα στον τόπο του τους. Ήδη ο Ισραηλινός πρέσβης κ. Άριε Μέκελ, τονίζει με επιστολή του το ενδιαφέρον της χώρας του για ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή και μάλιστα για το χειμερινό τουρισμό. Ο Ισραηλινός πρέσβης απηύθυνε ακόμα προσωπική πρόσκληση στον δήμαρχο Βόλου για επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, ως πρώτο βήμα της συνεργασίας των δύο μερών. Η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ Βόλου και της ρωσικής πόλης Ροστόφ σηματοδοτείται από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Βόλου στη ρωσική πόλη, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Ροστόφ κ.Μιχαήλ Τσερνίσεβ, με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την υπογραφή της συμφωνίας αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

http://www.prionokordela.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα