Ρομπάι: Η απασχόληση στο επίκεντρο της επόμενης Συνόδου

Το ζήτημα της απασχόλησης θα βρεθεί στο επίκεντρο της επόμενης ειδικής συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Χέρμαν βαν Ρομπάι.

«Θα επικεντρωθεί στην απασχόληση και αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση, στο πλαίσιο του γεγονότος ότι....
αναμένεται μηδενική ανάπτυξη στις περισσότερες από τις οικονομίες μας. Σε ορισμένες από αυτές θα υπάρξει ακόμα και ύφεση», ανέφερε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
«Θα πρέπει να αναλάβουμε ισχυρή δράση για την απασχόληση», τόνισε.
Επίσης, στη σύνοδο θα συζητηθεί η εφαρμογή των αυστηρότερων κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας στην οποία συμφώνησαν οι ηγέτες της ΕΕ στην προηγούμενη σύνοδό τους την 9η Δεκεμβρίου, καθώς και η διακυβερνητική συνθήκη που η ευρωζώνη θέλει να χρησιμοποιήσει για να θεσπιστούν οι κανόνες αυτοί.

Η ομάδα εργασίας, στην οποία έχει ανατεθεί να καταρτίσει το σύμφωνο, αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της ως τις 20 Ιανουαρίου.
«Ο δρόμος είναι μακρύς, μακρύτερος από ό,τι αναμενόταν. Αλλά ας μην υπάρχει καμιά αμφιβολία--υπάρχει η θεμελιώδης πολιτική βούληση να προχωρήσουμε εμπρός σαν ένωση.

Είμαι πεπεισμένος ότι [. . .] οι νέοι Ευρωπαίοι θα μεγαλώσουν σε μια παλλόμενη και δραστήρια ΕΕ», κατέληξε ο Ρομπάι.
Επόμενη τακτική σύνοδος κορυφής των 27 δεν αναμένεται πριν από την 1η και τις 2 Μαρτίου.

http://www.newscode.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα