Πυροσβεστικα: Νύχτα τα επισκευάζουν, πρωί πετούν!

Ξαφνιάστηκε ευχάριστα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης όταν την ώρα της συνέντευξής του στην Τηλεόραση της ΝΕΤ υπήρξε ζωντανή σύνδεση με το πολεμικό αεροδρόμιο Ελευσίνας (112 ΠΜ) και τη Μοίρα 355, απ’ όπου απογειώνονται πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair για....
κατασβέσεις πυρκαγιών.

Ο κ. Μπεγλίτης λοιπόν αναφερόμενος στο δύσκολο έργο τους είπε και κάτι που δεν το γνωρίζει ο κόσμος. Ότι τα καναντέρ τα συντηρούν πάντα μέσα στη νύχτα για να είναι έτοιμα πρωί-πρωί :

«Έχω την ευθύνη και την υποχρέωση να συγχαρώ τη δουλειά
που κάνουν. Αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι και εγώ ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και πιστεύω όλος ο ελληνικός λαός, για την αυτοθυσία τους, για την πραγματικά εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Πολεμική Αεροπορία, για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, για την προστασία δηλαδή με άλλα λόγια του περιβάλλοντος, της περιουσίας του ελληνικού λαού».

«Πρέπει να πούμε ότι και τα στελέχη και οι πιλότοι, αλλά και οι Μηχανικοί, το τεχνικό προσωπικό, δουλεύουν χωρίς ωράριο, δουλεύουν νύχτες για να συντηρούν τ’ αεροπλάνα έτσι ώστε να είναι έτοιμα το άλλο πρωί. Δουλεύουν πολλές φορές υπό συνθήκες υπεράνθρωπες. Είναι το μοντέλο που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε. Της δουλειάς, της προσπάθειας, του φιλότιμου, της αυτοθυσίας».

Το μοντέλο «τη νύχτα συντήρηση και επισκευή για να κερδίζεται ο χρόνος» τηρείται εδώ και μερικά χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα καθώς έτσι αυξάνεται η διαθεσιμότητα των αεροσκαφών.

Αναφορά έκανε ο υπουργός και στους πεσόντες: «Θα ήταν λάθος να ξεχάσω, το πόσες απώλειες πιλότων είχαμε στην προσπάθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Αξίζουν την τιμή μας. Όλα τα στελέχη τα συγχαίρουμε, τους ευχόμαστε πάντα καλή δύναμη, καλή τύχη και είμαστε δίπλα τους».

http://www.prionokordela.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα