ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ: «Το αεροδρομίου του Ελληνικού ανήκει στο λαό»

Για μία ακόμα φορά ο ευρύτερος χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού με την περιοχή της πρώην αμερικάνικης βάσης και της παραλίας του Αγίου Κοσμά μπαίνει στο στόχαστρο, αυτή τη φορά της πολιτικής του μνημονίου.

Τον Φεβρουάριο του 2012 (16-02-12) είδε το φως της δημοσιότητας το.....
νέο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ που δεν αποτελεί απλά ένα περιβαλλοντικό
έγκλημα, αλλά ένα έγκλημα ενάντια στα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις όχι μόνο του λαού της Αττικής, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού. Το σχέδιο νόμου περιγράφει μία άνευ προηγουμένου, σε σχέση με τις μέχρι σήμερα «αναπτυξιακές» εξαγγελίες για το μέλλον του χώρου.

Τα μεγαλόπνοα σχέδια του παρελθόντος δίνουν τη θέση στην άνευ όρων επιχειρηματική ανάπτυξη και οικοδομική δραστηριότητα, καθώς πλέον δίνεται η δυνατότητα κατασκευής κτιρίων στον αιγιαλό, η δυνατότητα διπλασιασμού του μικτού συντελεστή δόμησης του πρώην αεροδρομίου, η δυνατότητα κατασκευής πολυόροφων κτηρίων, ενώ καθορίζονται εκτεταμένες προς πολεοδόμηση περιοχές του πρώην αεροδρομίου στις οποίες θα επιτρέπονται οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας, γενικής κατοικίας και πολεοδομικού κέντρου με ξενώνες, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, κτίρια εκπαίδευσης, με συντελεστές δόμησης που θα φτάνουν έως το 2,2.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι για να πραγματοποιηθούν αυτά που προβλέπει το σχέδιο νόμου θα χρειαστούν και πολλά «συμπληρωματικά» έργα. Ήδη μπορούμε να φανταστούμε τους «απαραίτητους» αυτοκινητόδρομους που θα κομματιάσουν τον Υμηττό.

Η πρωτοβουλία κατοίκων ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τη νιικηφόρα διεκδίκηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου, ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

«Η κρίση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, η πολιτική των μνημονίων και της τρόικας απειλεί να οδηγήσει τους εργαζόμενους στην πλήρη εξαθλίωση. Το κεφάλαιο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκόσμια, έχει επιλέξει ως απάντηση στη βαθιά κρίση του καπιταλισμού να «ξεκαθαρίσει» με τις κατακτήσεις ενός αιώνα των λαών, ενώ σε επίπεδο ΕΕ οι ψευδαισθήσεις για τον πραγματικό ρόλο της γκρεμίζονται, καθώς η υπεράσπιση της ΟΝΕ, του ευρώ και της ρευστότητας των τραπεζών οδηγεί ευρύτατα λαϊκά στρώματα στην οικονομική καταστροφή και την εξαθλίωση, με τις απολύσεις και τη μείωση των μισθών, τη φορομπηξία, την ακύρωση κάθε είδους εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος, τον εντεινόμενο αυταρχισμό και την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας που ξεπερνά κατά πολύ το 20%.

Ήδη, από το 2010 με την ψήφιση του 1ου Μνημόνιου, μεθοδεύεται το ξεπούλημα τόσο των κρατικών επιχειρήσεων, όσο και της ακίνητης περιουσίας του κράτους που έφερε ως αποτέλεσμα τη θεσμοθέτηση της διαδικασίας του fast track – το «μνημόνιο του φυσικού περιβάλλοντος» - μέσω του οποίου το κάθε επιχειρηματικό σχέδιο αναγορεύεται σε «εθνικό στόχο» και με ala carte προεδρικά διατάγματα γίνεται πλέον εφικτή η παραβίαση κάθε έννοιας περιβαλλοντικής πρ
Keywords
Τυχαία Θέματα