ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Του Μάνδαλου Παναγιώτη.
e-mail: [email protected]

Κάθε φορά που έρχεται η…άγια ώρα να πάρουμε την επόμενη δόση αρχίζουν τα εκβιαστικά για μειώσεις μισθών, συντάξεων, τώρα και στον ιδιωτικό τομέα (αλήθεια η μείωση στον ιδιωτικό τομέα πως θα ωφελήσει τα δημόσια έσοδα μιας και η μείωση των εισοδημάτων, που ήδη είναι πενιχρά, θα φέρει μεγαλύτερη συρρίκνωση των οικονομικών των νοικοκυριών και επομένως και μείωση της καταναλωτικής δυνατότητας και ....

φυσικά συρρίκνωση
εισοδημάτων σημαίνει και συρρίκνωση των φορολογικών εσόδων, άρα και επιδείνωση του οικονομικού κλήματος που ήδη επιδεινώθηκε με τις συρρικνώσεις του δημόσιου τομέα.
Όλα αυτά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα που δίνεται στα τηλεοπτικά κανάλια για να σπείρουν τον πανικό και την απόγνωση στον κόσμο. Και μετά πάλι το ίδιο τροπάριο της πτώχευσης και των λάθος εκτιμήσεων που θα φέρουν την καταστροφή μέχρι την επόμενη φορά. Και το παιχνίδι αυτό παίζεται συνεχώς εδώ και αρκετά χρόνια σε βάρος του λαού και ενώ τα λεφτά δε φτάνουν μας λένε για μισθούς και τις συντάξεις αυτά εξανεμίζονται αμέσως σε πληρωμή τόκων. Άρα ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση είναι να μην πλουτίσουν οι τραπεζίτες και να μείνουν τα λεφτά στον τόπο. Αλλά αυτό δεν το λέμε γιατί αν φύγουμε από το ευρώ ή δεν πάρουμε την επόμενη δόση θα πτωχεύσουν οι …….Γερμανοί…..Αμερικάνοι και οι λοιποί που μας λένε κλέφτες. Και πώς να μην πτωχεύσουν και που αλλού θα βρουν τέτοια κορόιδα μιας και αυτοί δανείζονται με 0,5-1% και μας δανείζουν με 4-5% και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 μας δάνειζαν και με διπλό νούμερο. Μήπως θα μπορούσαμε να δούμε λίγο αν μπορούμε να πάρουμε χρήματα και από αλλού.
Για να έρθει η ανάκαμψη πρέπει να επανακινηθεί η οικονομία και φυσικά το μέτρο της περικοπής μισθών και συντάξεων που ήδη είναι πετσοκομμένα δεν θα αποφέρει. Αν περικοπούν και άλλο δεν θα υπάρξει καμία αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και φυσικά θα πέσουν τα δημόσια έσοδα που ήδη βρίσκονται στο ναδίρ. Και θα πω κάτι . Πως θα έχουμε ανάπτυξη όταν όλα τα χρήματα πάνε για αποπληρωμή των τοκογλύφων και δεν μένει τίποτα για την ανάπτυξη. Μάλλον αυτό είναι και το ζητούμενο. Ένας εξαθλιωμένος λαός έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων και διεθνών πολυεθνικών χωρίς παραγωγή και αναγκασμένος να δανείζεται συνεχώς και φυσικά βύθιση ακόμα μεγαλύτερη στο χάος στην φτώχια και στην ανεργία. Οι μόνες ποια λύσεις είναι φαινομενικά οι πλέον ακραίες και συνοψίζοντας θα τις αναφέρουμε, πάντα σύμφωνα με την γνώμη μας που μπορεί να διαφέρει από τις άλλες(εδώ αυτοί προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα παίρνοντας 10 μισθούς και συντάξεις και κόβοντας τα 300 ευρώ του παππού).
1) Στάση πληρωμών εξωτερικού και πληρωμή μόνο του 10-15% του υπόλοιπου χρέους. Έτσι και αλλιώς οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν εισπράξει έως τώρα πάνω από 250 δις ευρω από αυτά που χρωστάμε. Τα χρήματα από τους φόρους είναι υπέρογκα ποσά που αν εκταμιευθούν για την ανάπτυξη θα εκτοξεύσουν τα Ελληνικά οικονομικά δρώμενα. Και φυσικά λέω στάση πληρωμών εξωτερι
Keywords
Τυχαία Θέματα