Πολύ μεγάλη υπόθεση η οικονομία για να αφήνεται στις διαθέσεις των αγορών

Ο μεγάλος Γάλλος πολιτικός της περιόδου των αρχών του 1900 Georges Clemenceau, είχε πει το περίφημο: ο πόλεμος είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους στρατηγούς. Αυτό θα μπορούσαν να το είχαν πει, αν διέθεταν ηγετικά χαρακτηριστικά μεγάλων ηγετών, οι ευρωπαίοι ηγέτες για τους υπέρμαχους του αυτοελέγχου των αγορών.
Αλλά ακόμη και τώρα που το...
ξεσάλωμα των παγκοσμιοποιημένων αγορών, έχει οδηγήσει την παγκόσμια πραγματική οικονομία, σε κατάρρευση, οι ευρωπαίοι ηγέτες, δεν τολμούν να πάρουν μέτρα, περιορισμού της ασυδοσίας της εικονικής οικονομίας.
Αντί να δείξουν αποφασιστικότητα και να σπάσουν τον τσαμπουκά των οίκων αξιολόγησης, που κατευθύνουν τους κερδοσκόπους, στο επόμενο θύμα τους, ακολουθούν πολιτική ημιμέτρων, που εκλαμβάνεται ως αδυναμία, αναγνωρίζοντας παντοδυναμία των αγορών.
Έτσι τραπεζίτες και οι κομισάριοι γιάπηδες των αγορών, που δεν είναι υπόλογοι έναντι των λαών ούτε και υπεύθυνοι για την άσκηση της συνολικής οικονομικής πολιτικής, ελέγχουν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, προς δικό τους όφελος.

http://www.kentri.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα