Ποινικές διώξεις για το σχέδιο "Πυθία"!

Είναι μία είδηση που βάζει τα πράγματα στη θέση τους και εξηγεί το "γιατί" συμβαίνουν πράγματα και "θαύματα" στη χώρα μας τα τελευταία 2,5 χρόνια. Με απόφαση του εισαγγελέα πρωτοδικών Σ.Ορνεράκη ο οποίος ερεύνησε τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως το καλοκαίρι του 2011, ασκούνται ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή! Πριν όστις αναφερόταν σε ....
αυτό το σχέδιο
θεωρούνταν ή γραφικός ή συνομωσιολόγος τώρα όμως είναι επίσημο με τη βούλα του εισαγγελέα.

Η αρχική έρευνα ολοκληρώθηκε και πλέον η υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα κληθεί να συνεχίσει την έρευνα για να στοιχειοθετήσει τα βασικά συμπεράσματα της δημοσιογραφικής έρευνας.

Υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή; Ποιοι μελετούσαν τρόπους για να "παρέμβουν" στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα; Ποιους θα εξυπηρετούσε πιθανή αποσταθεροποίηση της χώρας;

Τα ερωτήματα αυτά θα κληθεί να απαντήσει, αμέσως ή εμμέσως, η δικαστική έρευνα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τον Ιούνιο του 2011 στο περιοδικό "Επίκαιρα", το Φλεβάρη του 2009, η ΕΥΠ ενημέρωσε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η Υπηρεσία έλαβε γνώση από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) πως μία «ομάδα Εργασίας» 19 Ρώσων που έδρασε στην Ελλάδα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας». Αφορμή για την ενεργοποίηση της ρωσικής ομάδας, που οδηγήθηκε στα ίχνη όσων φέρονται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Κ. Καραμανλή, ήταν η «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ».

Σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΥΠ, σε μια τουλάχιστον περίπτωση οι ομάδες των πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας FSB, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του τότε Ελληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης, μεταξύ 20 και 25 Απρίλη του 2008. Η ρωσική υπηρεσία κάνει λόγο για την ύπαρξη σχεδίου με τον ονομασία «Πυθία 1», που περιλάμβανε τέσσερα σημεία: «Πολιτική αποσταθεροποίηση (υπόθεση Βατοπεδίου). Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση (υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και απαγωγές επιχειρηματιών). Κοινωνική αποσταθεροποίηση (κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατικές ενέργειες). Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική».

Το ίδιο έγγραφο της ΕΥΠ, περιλαμβάνει εκτιμήσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες «η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες». Γίνεται ειδική αναφορά στην ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού και εκτιμάται ότι ανερχόταν σε 20 άτομα, με την επισήμανση ότι «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», ενώ σε μια περίπτωση παρακολούθησης διαπιστώθηκε η παρουσία και δύο ακόμη νέων ατόμων, «που ήταν μάλλον Βρετανοί».

Στο όχημα που εγκατέλειψε αυτή η ομάδα και στη συνέχεια ερευνήθηκε από τους Ρώσους
Keywords
Τυχαία Θέματα