ΠΟΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ....ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ???

Στην Ελλάδα μπορεί το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις αποκρατικοποιήσεις ή στο μνημόνιο που απέτυχε παταγωδώς αλλά στην Αμερική, στην Γερμανία και στην Γαλλία προετοιμάζονται για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Goldman Sachs
και η Morgan Stanley και ενδεχομένως και άλλες αμερικανικές τράπεζες έχουν δημιουργήσει ένα άτυπο μπλοκ τραπεζών και προετοιμάζονται για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η οποία πιθανότατα δεν θα....
έχει χαρακτηριστικά επιμήκυνσης όπως όλοι εκτιμούν και προβλέπουν αλλά haircut 50%.
Ταυτόχρονα πηγές στους primary dealers στους 22 βασικούς διαπραγματευτές αγοράς αναφέρουν ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνει μέρος ή το σύνολο των εμπλεκόμενων στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά ελληνικών ομολόγων.
Αξιόπιστη πηγή αναφέρει ότι οι βασικοί διαπραγματευτές αγοράς δυνητικά θα μπορούσαν να αναλάβουν την αναδιάρθρωση του χρέους μέσω επιμήκυνσης με την αντικατάσταση παλαιών ομολόγων με νέα ή ακόμη και την απομείωση haircut.
Παραδόξως η αναδιάταξη η οποία τόσο προβλήθηκε μάλλον προσκρούει στην βασική παράμετρο ότι οι κάτοχοι των CDS θα πάρουν το κέρδος τους και που δυνητικά μπορεί να φθάσει έως και τα 30 δις δολάρια.
Όπως φαίνεται το κονσόρτσιουμ των ξένων και ελληνικών τραπεζών που θα αναλάβουν την ελληνική αναδιάρθρωση χρέους θα προέρχεται από τους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς.
Το μπλοκ των αμερικανικών τραπεζών μάλιστα φέρονται να έχουν υποβάλλει ολοκληρωμένες λύσεις και μάλιστα με έμφαση στην νομική κάλυψη της αναδιάρθρωσης του χρέους η οποία είναι και η πλέον σημαντική.
Η μάχη μεταξύ του μπλοκ των αμερικανικών τραπεζών και των υπολοίπων βασικών διαπραγματευτών αγοράς έχει ερείσματα στις μεγάλες προμήθειες που θα πάρουν.
Αν η αναδιάρθρωση είναι οριζόντια και καθολική τότε οι προμήθειες μπορεί να φθάσουν έως το 1% του χρέους που θα αναδιαρθρωθεί δηλαδή έως 3,5 δις ευρώ.
Δηλαδή μια ομάδα τραπεζών θα μπορούσε να πάρει δυνητικά έως 3,5 δις ευρώ προμήθειες από την αναδιάταξη.
Επίσης και με βάση πληροφορίες τόσο η Goldman Sachs όσο και η Morgan Stanley συστήνουν στους πελάτες τους να απομακρυνθούν από το ελληνικό χρέος.
Κύκλοι στο Λονδίνο αναφέρουν ότι οι αμερικανικές τράπεζες διαθέτοντας τεχνογνωσία στα θέματα αναδιαρθρώσεων εμφανίζονται ως ο απομηχανής θεός στο ελληνικό δράμα αλλά γεγονός είναι ότι όποιος αναλάβει την αναδιάρθρωση χρέους θα επιτύχει τεράστια κέρδη.
Πάντως από την στιγμή που από τους 22 βασικούς διαπραγματευτές αγοράς οι 17 μιλούν ανοικτά για αναδιάρθρωση χρέους είναι προφανές ότι δρομολογούνται εξελίξεις.


Τι εκτιμούν οι primary dealers των ελληνικών ομολόγων

Η Goldman Sachs προβλέπει αναδιάρθρωση και συστήνει στους πελάτες της να αποφεύγουν ελληνικά ομόλογα.
Στην παραδοχή ότι η Γερμανία προετοιμάζει το έδαφος για μια "εθελοντική" αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους καταλήγει η Nomura
Επιμήκυνση του προγράμματος
Keywords
Τυχαία Θέματα