Πιέσεις από την Αυστραλία στην ΕΕ για την κρίση χρέους

Ολόκληρος ο πλανήτης απαιτεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν τις σωστές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους της ευρωζώνης.

Αυτό τόνισε η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στο....
πλαίσιο της Διάσκεψης των Αρχηγών Κρατών της Κοινοπολιτείας στο Περθ.

Η Τζούλια Γκίλαρντ υποστήριξε ότι οι 54 χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας, όπου ζει το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού θα υποφέρουν,
αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η Αυστραλή πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι περισσότερες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο ασκούν αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και έχουν ισορροπημένη ανάπτυξη.

«Δυστυχώς όμως», συνέχισε, «το πρόβλημα του χρέους της ευρωζώνης επηρεάζει τους πάντες.
Ξέρουμε και αναγνωρίζουμε ότι η Ευρώπη έλαβε κάποια επώδυνα μέτρα.

Επιβάλλεται όμως να ληφθούν κι άλλα και μάλιστα άμεσα. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να σταθεροποιήσουν την κατάσταση, να απομακρύνουν την αβεβαιότητα και να βεβαιωθούν ότι οι τράπεζες δεν θα απειληθούν».

Η Τζούλια Γκίλαρντ ηγήθηκε των κρατών της Κοινοπολιτείας «στην άσκηση πιέσεων στην Ευρώπη για την άμεση εξεύρεση λύσης στην κρίση χρέους που μαστίζει την ευρωζώνη και απειλεί να διαχυθεί σε παγκόσμιο επίπεδο» με αφορμή τη Διάσκεψη Αρχηγών Κρατών της Κοινοπολιτείας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Αυστραλή πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην Ε.Ε. για «ανεπάρκεια και βραδύτητα στην αντιμετώπιση της κρίσης» και απαίτησε να προκύψει «ένα πειστικό σχέδιο» από την Σύνοδο που λήγει σήμερα, καθώς από τη «λήψη λανθασμένων αποφάσεων επηρεάζονται καθοριστικά και τα μέλη της Κοινοπολιτείας, τα οποία αγωνίζονται για την τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και την επίτευξη θετικών αριθμών ανάπτυξης».

ΑΠΕ-ΜΠΕΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα