Περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομίας, βλέπουν οι Financial Times

Πλήρη επιβεβαίωση των εκτιμήσεων που εκφράζουν στο σύνολό τους οι επικριτές της οικονομικής- δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, παρέχει η σημερινή Financial Times.
Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα θα παραμείνει σε ύφεση για όλο το 2011, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για επιστροφή στην ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο.
Μάλιστα, η....
εφημερίδα μειώνει πως εάν η ύφεση έχει τελικά μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από ότι αναμενόταν, τότε ενδεχομένως να επιδεινωθούν περαιτέρω οι πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις.

«Η οικονομία προβλέπεται ότι θα συρρικνωθεί κατά 3,75% το 2011 και θα καταγράψει οριακή ανάπτυξη το 2012», αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας πως η αδυναμία της οικονομίας φέτος σε συνδυασμό με τα επιπλέον μέτρα λιτότητας συνεπάγεται χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης - 0,6% - για το 2012.

Όπως υπογραμμίζεται, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της Ε.Ε., η οικονομική δραστηριότητα εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να συρρικνώνεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 καθώς η επιπλέον δημοσιονομική λιτότητα και οι περιορισμοί ρευστότητας θα πλήξουν την οικονομία.

http://www.dailynews24.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα