ΠΑΣΟΚ...ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΝΕΑ...ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ !!!

Με την φράση «δεν πιστεύω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ΠΑΣΟΚ», έκλεισε τις εργασίες στο 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κινήματος και πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων Γ.Α.Παπανδρέου.

Το συνέδριο-αστραπή, πραγματοποιήθηκε χθες στο GOLDEN ΜALL, παρουσία γνωστών προσωπικοτήτων από τον χώρο των....
σοσιαλιστών και της showbiz,
ενώ χορηγός του συνεδρίου ήταν η γνωστή για τις σοσιαλιστικές της καταβολές μάρκα ρούχων FRADA.

Την αυλαία του συνεδρίου άνοιξαν –πραγματοποιώντας την τελευταίας τους συναυλία, οι Πυξ Λαξ, ενώ σοσιαλιστικό χαιρετισμό απηύθυναν ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο Μανώλης Ολισαντέμπε και ο Πάσχος Μανδραβέλης.

Μετα το πέρας της εκδήλωσης, εν μέσω μεγάλων πανηγυρισμών, παρουσιάστηκε το νέο σύμβολο του κινήματος. Επίσης μοιράστηκε το κείμενο της καινούργιας διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ και το βιβλίο "Η κατήχηση του επαναστάτη" του Σεργκέι Νετσάγιεφ.

Η Ελληνοφρένεια παρουσιάζει κατ΄αποκλειστικότητα ολόκληρο το κείμενο της διακήρυξης.


Διακήρυξη Βασικών Αρχών και Στόχων του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος

26 Σεπτεμβρίου 2011
Διακήρυξη

Τριάντα εφτά χρόνια μετά την ιδρυση του το 1974,τριάντα χρόνια μετά την πρώτη μεγάλη εκλογική του νίκη,νίκη της αλλαγής,το 1981, εφτά χρόνια μετά απο την κατάκτηση του Euro και ενάμιση χρόνο απο την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στις ντόπιες και ξένες οικονομικές ελίτ το ΠΑΣΟΚ καλείται να δώσει και πάλι το ιδεολογικό,κοινωνικό και πολιτικό του στίγμα.Καλείται να χαράξει τη νέα του στρατηγική.Μέσα στις σημερινές διεθνείς και ευρωπαικές συνθήκες η Ελλάδα χρειάζεται το νέο της πρόταγμα,μια νέα εθνική στρατηγική που να διασφαλίζει συμμετοχή και προοπτική για τον κάθε Έλληνα και Ξένο επιχειρηματία.

Το ΠΑΣΟΚ αναζητεί νέα ταυτότητα.Τα διδάγματα της ιστορικής του διαδρομής,το νήμα της αυθεντικής του σχέσης με τον Ελληνικό Λαό αποτελούν την παρακαταθήκη και συνεχίζουν στο σήμερα να εμπνέουν και να συνδιαμορφώνουν το κίνημα.

«Εμείς βάψαμε τον ήλιο πράσινο…»
Το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε πριν απο τριάντα εφτά χρόνια ως ένα μεγάλο λαικό κίνημα.Ένα κίνημα που τα είχε όλα:πατριωτισμό,σοσιαλισμό,φαντασία,ευαισθησία,αισθητική.Ένα κίνημα των «μη προνομιούχων».Ένα κίνημα κοινωνικής δικαιοσύνης και απελευθέρωσης.Ένα κίνημα που έδινε φωνή,σ΄όσους δεν είχαν φωνή.

Το ΠΑΣΟΚ έθεσε από την πρώτη του στιγμή, με τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, τις βασικές αρχές και τους στόχους του: την εθνική ανεξαρτησία, την λαική κυριαρχία,την κοινωνική απελευθέρωση, τον σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών και άλλες τέτοιες φράσεις που περιέχουν τις λέξεις ελευθερία, κοινωνία, σεβασμός, δικαίωμα, ισότητα, λαός.

Αυτή η παρακαταθήκη συνεχίζει να μας εμπνέει και σήμερα αλλά οι «καιροί» μας αναγκάζουν να εκανακαθορίσουμε τις αρχές,τις αξίες και τους στόχους του κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ της εποχής μας.
Σήμερα,μέσα στις συνθήκες της κρίσης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήμ
Keywords
Τυχαία Θέματα