ΠΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ ,ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΥΜΩΝ,ΚΑΙ ΕΠΑΡΘΗΤΕ,ΠΥΛΑΙ ΑΙΩΝΙΟΙ,ΚΑΙ ΕΙΣΕΛΕΥΣΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ.

Η συνισταμένη ,της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας τουτέστιν της γλωσσικής συνέχειας,της Ορθόδοξης Πίστεως τουτέστιν της χριστοκεντρικής αντίληψης και ζωής και της ιστορικής συνειδήσεως τουτέστιν της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης αποτελεί την κατά τον Αριστοτέλη οριζόμενη ως Ελληνική Παιδεία.

Η προσπάθεια απομάκρυνσης έστω και εν μέρει ενός από των παραπάνω παραγόντων οδηγεί στην....
σημερινή αποκαλούμενη μόρφωση=΄΄πνευματική΄΄ μορφή η οποία υφίστατω σε συνάρτηση με τις εκάστοτε ανάγκες του επικρατούντα θνησιγενούς συστήματος.

Είναι αδύνατον η μόρφωση να παράγει τέκνα ελευθερίας.

Η σημερινή νοητική τύφλωση είναι συνέπεια της παραπάνω απώλειας.

Η Παράδοση είναι η ρίζα του δένδρου.Εύκολα γίνεται αντιληπτό τι αποτέλεσμα έχει ο αφανισμός της και ποιόν εξυπηρετεί αυτό το ενδεχόμενο.

Η Ενορία(σημείο,σημάδι οράσεως του Εν) της Ορθόδοξης Πίστης(η οποία τείνει να εκλείψει στον κόσμο) είναι το μόνο πρότυπο ή καλύτερα το φώς δια του οποίου αν γίνει βίωμα, η πολιτική αποκτά ιερατική διάσταση-διακόνημα,οι οικονομικές σχέσεις αποκτούν ανθρώπινο χαρακτήρα της ευχαριστιακής εξυπηρέτησης του προσώπου,η επιστήμη προφητικό πνεύμα της γνώσης της Απαρχής των όντων και του Νόμου που τα διέπει και ο έρωτας αποκτά μυστηριακό χαρακτήρα του ατελέυτητου ΄΄είναι΄΄.

Πολλοί λένε ότι ο Θεός είναι δίκαιος και ανταποδίδει έκαστως των έργων του.Η αλήθεια είναι ότι αν ο Θεός είναι απλά δίκαιος τότε θα έπρεπε να μας είχε κατακάψει όλους ακαραία.
Ο Θεός είναι Πανάγαθος και παρατείνει το Πάθος και την Σταύρωση του Υιού Του,το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε μέρα εως Συντελείας περιμένωντας και άλλους υιούς και θυγατέρες να επιστρέψουν στην ζωή.
Οι πληγές του Σταυρού συνεχίζουν να είναι ανοιχτές και εμείς ξανασταυρώνουμε τον Δημιουργό κάθε μέρα.Η Δικαιοσύνη του Θεού έγκειται στην Εκούσια Θυσία του Υιού ένεκεν της σωτηρίας του κόσμου διότι είναι αδύνατον να καταργηθεί έστω και ένα κόμμα από τον Λόγο Του.Είναι αδύνατον λοιπόν για κάποιον που αντιτάσεται στον Ενσαρκωμένο Λόγο Του,να εισέλθει στην Αμετρη Ευσπλαχνία Του.

Ο χριστιανός ο οποίος περιμένει την δικαιοσύνη του και την αποκατάσταση του κόσμου αδιαφορώντας για τα χαμένα πρόβατα που είναι καθοδόν στο πυρ το εξώτερον μάλλον κάπου έχει χαθεί και δεν έχει σαν οδηγό το Φως του Σταυρού.Τα γνήσια τέκνα της Ορθοδοξίας ,έτοιμα να δώσουν την ψυχή τους για την σωτηρία του κόσμου,είναι σαν τον Αχιλλέα που πλησίαζε την Τροία ανυπομονώντας να ριχθούν στον πόλεμο με την Αμαρτία , τον διάβολο και τα ζιζάνια που αυτός έσπειρε τα οποία τελευταία έχουν μεγαλώσει πολύ.Πλησιάζει άλλωστε η ώρα του θερισμού.
Αυτή είναι η Οδός των υιών και θυγατέρων του φωτός.
Ανετη Ορθοδοξία δεν μπορεί να είναι παρά μια ψεύτικη Ορθοδοξία.Οσο στον κόσμο συνεχίζει να υπάρχει ο θάνατος η αμαρτία και ο διάβολος, η οδός των ορθοδόξων δεν μπορεί να είναι άλλη από τον πνευματικό πόλεμο και την αυτοθυσία υπέρ της Αλήθειας.
Βιώνωντας εντός της α-μαρτίας που επιλέ
Keywords
Αναζητήσεις
επαρθητε
Τυχαία Θέματα