Παρασκήνιο με τις κρίσεις.Ποιοι είναι υπέρ της αναβολής,ποιοι όχι και ποιοι μιλούν για "παρανομίες"

Ποιοι θέλουν κρίσεις στις ΕΔ και ποιοι όχι; Όλα είναι στον αέρα αφού μπορεί Παπανδρέου-Σαμαράς να είχαν συμφωνήσει για αναβολή των κρίσεων,όμως τώρα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι άλλος. Ο Ε.Βενιζέλος λέει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη συμφωνία και δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να....
αναβληθούν.

Τι έχει συμβεί.

Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος,φέρεται
να έχει μεταφέρει στο υπουργικό συμβούλιο ότι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων συμφωνούν με την αναβολή κάτι που δεν είναι απολύτως ακριβές. Συμφωνεί ο Α/ΓΕΕΘΑ ,αλλά οι πληροφορίες λένε ότι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων δεν βλέπουν θετικά την αναβολή.

Στο υπουργικό συμβούλιο ο Ε.Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να αναβληθούν οι κρίσεις στις ΕΔ προκαλώντας τη παρέμβαση του πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου ,ο οποίος επεσήμανε ότι "αυτό αποτελεί συμφωνία των πολιτικών αρχηγών". Ο κ.Βενιζέλος φέρεται να απάντησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη συμφωνία και πρότεινε να ξανασυζητηθεί το θέμα σε επόμενο υπουργικό συμβούλιο σύντομα και προφανώς αφού θα είναι πλέον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Άρα το θέμα κρίσεις είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.
Πάντως το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου τελείωσε,κρίσεις δεν άρχισαν ,αλλά ούτε έχει υπάρξει η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση,όπως είχε γίνει για παράδειγμα το 2004. Και αυτό σύμφωνα με τον ΣΥΣΜΕΔ ,”είναι τελείως παράνομο”. Δεν έχει άδικο.

Σε ανακοίνωσή του με την οποία απευθύνονται στον ΥΕΘΑ ,αναφέρουν και ρωτούν:

“Ήδη μπήκαμε στο 2ο δεκαήμερο του μηνός Μαρτίου και δεν ξεκίνησαν οι τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων ως ο νομός προβλέπει, κατά τα ανωτέρω αναλυτικώς προεκτεθέντα.

Με ενδιαφέρον αναγνώσαμε σε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου ότι μετά από εισήγησή σας, προς το Υπουργικό συμβούλιο, αναβάλλονται οι ανωτέρω κρίσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για δύο μήνες και ότι εκδόθηκε η σχετική πράξη του συμβουλίου, κατόπιν της αυτής σχετικής εισήγησής σας η οποία βασίστηκε σε σχετικό αίτημα των Επιτελείων. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, συνεχίζουν τα δημοσιεύματα, π.χ. λόγω μετάθεσης του χρόνου των εκλογών σε έναν από αυτούς τους δύο μήνες, θα υπάρξει περαιτέρω αναβολή του χρόνου των κρίσεων

Καταρχάς θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι δεν έχουμε αναγνώσει δημοσιευθείσα κανονιστική ρύθμιση σχετικά με την αναβολή των τακτικών κρίσεων των Αξιωματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι κατά τα προβλεπόμενα αναμένουν και προσδοκούν, ως αναγνώριση της υπηρεσίας τους την προαγωγή τους στον αμέσως επόμενο βαθμό.
Θεωρούμε ότι η αναβολή των τακτικών κρίσεων των Αξιωματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα πρέπει να έχει δυσμενείς συνέπειες ως προς το χρόνο προαγωγής των κρινομένων Αξιωματικών καθώς και ως προς την απόφαση και εκτέλεση των τακτικών μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε έτσι ώστε, στο πλαίσιο της αναβολής των τακτικών κρίσεων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να μην υπο
Keywords
Τυχαία Θέματα