Παπανδρέου: Βλέπουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία !!!

Η Ελλάδα έχει δείξει την αξιοπιστία της, λαμβάνοντας πολύ δύσκολες αποφάσεις, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη και δίκαιη. Και σήμερα, μπορούμε να δούμε το μέλλον με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Και αυτό έχει αναγνωριστεί από όλους στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, στις 11 Μαρτίου», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
που πραγματοποιείται στις...
Βρυξέλλες.
«Αλλά τώρα είναι η ώρα. Η πρόκληση τώρα είναι ότι, η Ευρώπη, ως σύνολο, στέλνει ένα πολύ ισχυρό και πειστικό μήνυμα προς τις διεθνείς αγορές, ότι υποστηρίζει ένα σταθερό ευρώ και στηρίζει όλες τις χώρες της Ευρωζώνης», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη Λιβύη. «Η Διεθνής Κοινότητα έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι επιθυμούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, καθώς και να σταματήσει η βία κατά του λαού της Λιβύης από το καθεστώς. Η Ελλάδα εκπληρώνει το δικό της ρόλο, στην υποστήριξη του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στην εφαρμογή του», τόνισε.
«Πιστεύω, επίσης, ότι τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσει η προετοιμασία για πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες και λύσεις, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια καλύτερη, πιο δημοκρατική και ειρηνική Λιβύη, για το λαό της», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Σημειώνεται ότι ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής δεν αναμένονται εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τα συμφωνηθέντα στην Σύνοδο Κορυφής της 11ης Μαρτίου και στο τελευταίο Eurogroup. Σχετικά με την Ελλάδα αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση της 11ης Μαρτίου, βάσει της οποίας, επιμηκύνεται η αποπληρωμή των 80 δισ. ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης στα 7,5 χρόνια και το επιτόκιο δανεισμού μειώνεται στα 4,2%.
Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η 45λεπτη συνάντηση έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.
Το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με αντικείμενο τις προοπτικές των διαπραγματεύσεων, οι οποίες, όπως συμφώνησαν οι δύο πλευρές, θα πρέπει να συνεχιστούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Όπως σημείωναν διπλωματικές πηγές με τις επαφές αυτού του είδους, ανάμεσα στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, ενισχύεται σε γενικές γραμμές το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνάντηση. «Ήταν η ένατη κατά σειρά συνάντηση σε σχετικά μικρή περίοδο, ενός χρόνου. Διεξήχθη σε εποικοδομητική ατμόσφαιρα και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει βούληση από τις δύο πλευρές για τη συνέχιση του διαλόγου» ανέφερε ο κ. Μιλόσοσκι.
Ο Μιλόσοσκι πρόσθεσε ότι «η σημερινή συνάντηση ήταν ακριβώς στο πλαίσιο της συνέχισης του διαλόγου μ
Keywords
Τυχαία Θέματα