Παπακωνσταντίνου: «Προ αδιεξόδου αν δεν λάβουμε αποφάσεις»

«Αν δεν ληφθούν άμεσες αποφάσεις, η χώρα θα βρεθεί προ αδιεξόδου» τόνισε από το βήμα της Ετήσιας Συνέλευσης του ΣΕΒ ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε «κρίσιμο σταυροδρόμι», ενώ ο κίνδυνος να θεωρήσουν οι εταίροι μας ότι εγκαταλείπουμε την προσπάθεια είναι υπαρκτός. «Αυτόν τον κίνδυνο, εμείς ποτέ δεν θα τον....
πάρουμε», σημείωσε.

Στη δραματικών τόνων ομιλία του, ο κ. Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να δώσει ψήγματα αισιοδοξίας, υποστηρίζοντας ότι η ύφεση ήταν πιο ρηχή από τις προβλέψεις, οι εξαγωγές ανακάμπτουν και η τουριστική περίοδος που έχει ήδη ξεκινήσει, δείχνει να εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου. Οι πρωτόγνωρες αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις, δεν θα μειώσουν μόνο το δημόσιο χρέος, αλλά θα οδηγήσουν σε καλύτερες υπηρεσίες και υποδομές, είπε.

«Όχι οριζόντιες περικοπές»

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν νέες, οριζόντιες περικοπές, αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες.

http://www.newscode.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα