Πανέτοιμη η Εθνική μας για τον μεγάλο αγώνα με την Κροατία

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

*Αγώνας για τον 6ο Όμιλο.

**Μπορεί να υπάρχει η προοπτική της πρόκρισης απευθείας ακόμα και με την 2η θέση, η Εθνική μας όμως θα μπει με μοναδικό στόχο την νίκη.

***Πριν τον αγώνα θα τιμηθούν για την προσφορά τους στην Εθνική Καραγκούνης, Κατσουράνης και Μπασινάς.

****300 εισιτήρια
πήραν οι Κροάτες.

Ελλάδα: Πιστή στο ραντεβού της με τους μεγάλους αγώνες και όντας προ των πυλών άλλης μιας μεγάλης διοργάνωσης η Εθνική μας, είναι έτοιμη για το ντέρμπι κορυφής με την Κροατία. Οι διεθνείς μας μας τα χάλασαν πριν ένα μήνα, όταν αναδείχθηκαν ισόπαλοι εκτός έδρας με τη Λετονία και έπεσαν από την κορυφή του 6ου ομίλου. Και όλα αυτά όταν λίγες μέρες πριν είχαμε πάρει ένα τεράστιας σημασίας διπλό στο.....
Ισραήλ, με το γκολ του Σωτήρη Νίνη, που μας έχρισε μεγάλο φαβορί για την πρωτιά.

Το σημερινό ματς, πέραν του ότι είναι κομβικής σημασίας, έχει σημαδευτεί και από δύο μεγάλες επιστροφές. Η πρώτη είναι του Άγγελου Χαριστέα, του παίκτη που είχε πετύχει το χρυσό γκολ στον επικό τελικό της Πορτογαλίας και χθες έπαιζε όλη τη μέρα πρώτη είδηση στο επίσημο site της UEFA. Η δεύτερη είναι αυτή του Φάνη Γκέκα, που στη συζήτηση του με τον Φερνάντο Σάντος έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια και ζήτησε να επιστρέψει άμεσα στην Εθνική, κάτι που ασφαλώς έγινε δεκτό από τον Πορτογάλο τεχνικό, μιας και δεν είναι εποχή για πείσματα. Ο Γκέκας είχε αγωνιστεί τελευταία φορά με την Εθνική στον αγώνα με τους Κροάτες του πρώτου γύρου.

Ο Φερνάντο Σάντος, που τρέχει ένα απίστευτο ρεκόρ στον πάγκο όντας αήττητος για 14 παιχνίδια, είδε με ευχαρίστηση την ομοσπονδία να του προτείνει την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Η πρώτη συνάντηση έγινε κάτω από καλό κλίμα και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα επέλθει συμφωνία.

Ο Σάντος στη συνέντευξη τύπου εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και ζήτησε από τους παίκτες του να μπουν χωρίς άγχος στον αγώνα. «Περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο αγώνας έχει καθοριστική σημασία και για τις δύο ομάδες. Είναι το σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής. Περιμένω να έχει μεγάλη ένταση. Εμείς θέλουμε μόνο νίκη. Μόνο αυτό μας ενδιαφέρει. Η Κροατία βολεύεται και με την ισοπαλία. Αυτό το προβάδισμα ισορροπεί από τη στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας. Η τακτική θα παίξει ρόλο, όπως συνέβη και στο Ζάγκρεμπ. Εμείς θα πρέπει να έχουμε πρωτοβουλία των κινήσεων. Χωρίς άγχος όμως. Αυτό το ματς είναι σημαντικό και το ξέραμε από την αρχή της κλήρωσης. Οι δύο ομάδες θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. Οι παίκτες μου έχουν αυτοπεποίθηση. Πιστεύω πως εμείς θα χαρούμε στο τέλος».

Ο σκόρερ στη Ρίγα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, είναι τιμωρημένος για σήμερα, όπως και ο Γιάννης Μανιάτης. Στην Εθνική κλήθηκε εσπευσμένα και ο Διονύσης Χιώτης, ο ‘’φύλακας άγγελος’’ του ΑΠΟΕΛ, που ήρθε για να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο τραυματίας Σηφάκης, που αναμένεται να επιστρέψει λίγο πριν τα τελικά του Euro. Μακροχρόνιος είναι και ο
Keywords
Τυχαία Θέματα