Όταν το γιαούρτι έγινε νερό και το αυγό σφαλιάρα.

Του Αντώνη Βλαχονικολού

''ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' ο πρωτοσέλιδος τίτλος που μονοπώλησε την επικαιρότητα.
Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί.

Πείτε μου την αλήθεια, ξέρετε κάποιον φίλο ή φίλη σας που δεν γέλασε με τις πράξεις του κυρίου Κασιδιάρη; Εγώ πάντως δεν ξέρω κανέναν δικό μου. Και το .....
καλύτερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι κανένας φίλος μου δεν ψηφίζει Χρυσή Αυγή. Το ακόμη πιο καλό είναι ότι οι ΚΚΕδες τσαντίστηκαν για τη Λιάνα και οι ΣΥΡΙΖΑίοι για τη Δούρου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κουβέντα με ένα φίλο μου στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ανέφερα το περιστατικό με τον Κασιδιάρη μου είπε: ''για ποιο λες για το νερό που έριξε στη Δούρου;''!!!
Όλα βέβαια είναι θέμα οπτικής γωνίας. Εκείνο όμως που ξέρω εγώ, είναι ότι η ενέργεια του Κασιδιάρη, ουδόλως απέχει από τα περσινά γιαούρτια, τα αυγά, τα μπουκαλάκια με το νερό (βλέπε Νταλάρα) και το ''να καεί το μπουρδέλο η βουλή''.
Όταν η κοινωνία αγανακτεί, τότε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα έχουμε έκτροπα. Κάποιος από μας θα γίνει Κασιδιάρης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Γιατί και ο Κασιδιάρης μέλος της κοινωνίας μας είναι. Εμείς τους εκτρέφουμε, εμείς και θα τους λουστούμε. Η σφαλιάρα ή το μπουγέλο που έριξε ο Κασιδιάρης είναι αυτό που όλοι λίγο πολύ ρίχνουμε στην καθημερινότητά μας. Και το ρίχνουμε γιατί μας έχουν αγριέψει. Μας έχουν φέρει στο αμήν. Αυτοί οι ίδιοι που αυτές τις μέρες κόπτονται και υποκρίνονται.
Ο φασισμός δεν είναι πλέον μια έννοια. Είναι πραγματικότητα. Είναι καθημερινή ρουτίνα.
Δεν είναι φασισμός τα χαράτσια;
Δεν είναι φασισμός η φοροκαταιγίδα;
Δεν είναι φασισμός η φοροδιαφυγή;
Δεν είναι φασισμός να μην έχω τα φάρμακά μου;
Δεν είναι φασισμός το ξύλο των ΜΑΤ;
Δεν είναι φασισμός η κατευθυνόμενη δημοσιογραφία;
Δεν είναι φασισμός η αυτοδικία;
Δεν είναι φασισμός ο βουλευτής με τη Μερσεντές και ο συνταξιούχος που ψάχνει στα σκουπίδια;
Όλη η συμπεριφορά μας κρύβει μέσα ένα φασίστα.
Ένα φασίστα που με τέχνη και μαστοριά τον κτίσαμε με υλικά που μας παραχώρησαν.
Ο Κασιδιάρης δεν έδωσε χαστούκι στη δημοκρατία, έδωσε χαστούκι στη δημοκρατία που φτιάξαμε.
Μια δημοκρατία που κάνει τους Κασιδιάρηδες βουλευτές, μια δημοκρατία που δε σεβάστηκε τον εαυτό της και τώρα αυτοτιμωρείται. Όπως αυτοτιμωρήθηκε με την δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτό δεν ήταν φασισμός;
Aπλά έχουμε μάθει στο φασισμό του σαλονιού και μας πείραξε του λιμανιού!
Η δημοκρατία φίλοι μου δεν είναι τουαλέτα πρετ α πορταιτ. Δεν μπορούμε να τη ράψουμε στα μέτρα μας. Είναι ένα μέγεθος και είναι unisex. Πρέπει εμείς όλοι να χωρέσουμε μέσα της και όχι αυτή σε μας. Και έτσι και γιουβέτσι δε γίνεται.
Κασιδιάρηδες θα υπάρχουν πάντα και παντού. Όπου κι αν κοιτάξεις...Και δεξιά και αριστερά.
Το θέμα είναι όμως να τους βλέπεις πάντα και παντού. Γιατί αν του βλέπεις μόνο δεξιά ή μόνο αριστερά, σίγουρα θα στραβολαιμιάσεις....
Keywords
Τυχαία Θέματα