Ως πότε, παλικάρια, θα ζούμε στην ψευτιά;

By Dr. Alexander G. Alemis
Chicago, Illinois

Ψέμα στο ψέμα, την Ελλάδα γύρισα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ τα γεγονότα στην Ελλάδα γύρω από το κρατικό χρέος. Δεν έχω δει κανέναν μέχρι τώρα να κοιτάζει αυτό το μείζον πρόβλημα κατάματα και να εξηγεί γιατί είναι έτσι. Γιατί όμως;

Δύο είναι οι λόγοι.
Πρώτος λόγος είναι ότι, με τόσα ψέματα που πέφτουν από τους πάντες, και ιδιαίτερα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Έλληνας έχει μπερδέψει την αλήθεια με το ψέμα. Δεύτερος λόγος είναι το ότι, στην πραγματικότητα, το θέμα είναι πολύ απλό και μπορεί να το καταλάβει και ένα μικρό παιδί. Το βλέπει λοιπόν ο πολίτης και λέει: «Μπα, όχι, δεν πρέπει να....
βλέπω σωστά, εάν ήταν τόσο απλό, θα το έβλεπαν και θα το έλεγαν και άλλοι».

Ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν;

Η Ελλάδα, ως κράτος, δανείστηκε περισσότερα απ΄ όσα μπορούσε να πληρώσει. Γιατί το έκανε αυτό; Διότι ο Έλληνας (ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού) έχει παραπληροφορηθεί, καθώς του έχουν πει ότι οι κυβερνήσεις δημιουργούν θέσεις εργασίας. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα. Κοιτάξτε αυτούς που κυβερνούν και στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη. Πριν τοποθετηθούν σε κάποια κυβερνητική θέση, πόσες δουλειές δημιούργησαν; Οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονταν για άλλους.

Μα υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν αυτοί να φτιάξουν την οικονομία και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας; Πολύ απλά, δεν μπορούν. Τις περισσότερες φορές, επειδή δεν ξέρουν, κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Πουλάνε όμως το παραμύθι στον Έλληνα ότι αυτοί θα φτιάξουν θέσεις εργασίας. Ο Έλληνας το χάφτει και τους ψηφίζει. Τους βάζει σε κυβερνητικές θέσεις και περιμένει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Περιμένει μια καλύτερη οικονομία. Αυτοί δεν μπορούν να το κάνουν γιατί δεν ξέρουν. Αποτέλεσμα: Δανείζονται και σκορπίζουν χρήματα δεξιά και αριστερά για να «καλυτερέψουν» τη διαβίωση των πολιτών και να πει ο κόσμος ότι αυτοί δήθεν δημιουργούν μια κοινωνική Ελλάδα. Γιατί όχι; Δικά τους είναι τα χρήματα; Φόροι και δανεικά είναι.

Και βγαίνουν τα συνδικάτα και οι πολιτικοί στα τηλεοπτικά παράθυρα και τάχα μιλάνε για τα δικαιώματα του εργάτη.

Θες να το παίξεις έξυπνος πολιτικός και δημιουργικός; Τότε φτιάξε, χτίσε, χωρίς δανεικά, κάνε την κοινωνική σου Ελλάδα χωρίς να βάλεις γραμμάτια μέχρι και στα βρέφη.

Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδος. Δανεικά έπαιρναν οι πολιτικοί όλα αυτά τα χρόνια, συν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αποδείξουν ότι τάχα «δημιούργησαν». Έτσι κι εγώ δημιουργώ, με δανεικά άλλων.

Ποιος δημιουργεί και φτιάχνει την οικονομία; Σε κάθε κοινωνία είναι πολύ λίγοι αυτοί που πραγματικά μπορούν να δημιουργήσουν.

Για τον άλφα ή βήτα λόγο μόνο ο ένας στους χίλιους περίπου μπορεί να δημιουργήσει σε μεγάλη κλίμακα. Άρα στην Ελλάδα των 12 εκατομμυρίων υπάρχουν ανά πάσα στιγμή 12.000 δημιουργοί πλούτου. Αυτοί οι 12.000 είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες, οι πραγματικοί ήρωες. Οι υπόλοιποι ακολουθούν. Το κράτος κ
Keywords
Τυχαία Θέματα