Όψιμοι «Ήρωες» και «Προδότες» του νέου Διχασμού - και μια (αληθινά ηρωική) πρόταση

Μια σειρά από επισημάνσεις που οδηγούν σε μερικά συμπεράσματα και σε μία πρόταση θα κάνω σήμερα. Αφού ενημερώσω πως παρά την προσπάθεια κάποιων κακόβουλων να με στείλουν στις... Φιλιππίνες από όπου υποτίθεται ότι ζητούσα βοήθεια από φίλους και γνωστούς, μέσω ενός αστείου mail, εξακολουθώ να πατάω Ελλάδα (από πάσης απόψεως).

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Το ίδιο και οι παθογένειες:

Η Ελλάδα κυβερνάται
επί δεκαετίες με άθλιο και ζημιογόνο τρόπο από ανθρώπους που στηρίζουν την εκλογή τους και την..........
παραμονή τους στον δημόσιο (λέμε τώρα) βίο στη λειτουργία αυτής της καλοκουρδισμένης μηχανής που είναι το πελατειακό σύστημα.

Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο εκλέγονται πρόσωπα που δεν διαθέτουν ικανότητες και πολιτικό φιλότιμο, αλλά με τη συμπεριφορά τους «μολύνουν» και όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν αυτόν τον αηδιαστικό δρόμο, αλλά το πράττουν προκειμένου να μην βρεθούν «εκτός».

Η πρακτική αυτή εμποδίζει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ακόμη και τους ικανούς να θέσουν τις ικανότητες, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στην υπηρεσία του λαού, ασκώντας με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους, διότι και αυτοί υποχρεώνονται να χάνουν χρόνο εξαγοράζοντας συνειδήσεις και ψήφους.

Όλοι μαζί διαφθείρουν τον λαό και τον εμποδίζουν να επιλέξει αυτούς που πραγματικά θα φανούν χρήσιμοι για την πατρίδα.

Αυτήν την πρακτική έχουν ακολουθήσει οι πάντες – και οπωσδήποτε όσοι έχουν εκλεγεί πάνω από μία φορά – κυρίως αν πριν από τις εκλογές κατά τις οποίες επανεξελέγησαν, το κόμμα τους βρισκόταν στην εξουσία και επομένως είχαν περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερη πρόσβαση για να φέρουν σε πέρας διάφορες ρουσφετολογικές εργασίες.

Αυτήν την πρακτική – που μας οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία – ακολούθησαν όλοι: Και αυτοί που υπερψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση και τώρα κατηγορούνται για προδοσία και αυτοί που την καταψήφισαν, διαγράφηκαν και τώρα ηρωοποιούνται.

Το δεύτερο (κατά τη γνώμη μου πάντα) δεδομένο, είναι ότι από τη στιγμή που η χώρα προσέφυγε στον περίφημο μηχανισμό στήριξης (τον οποίο ακόμη και σήμερα διαφημίζει ο κ. Παπανδρέου ως δικό του «δημιούργημα»), χωρίς να καταβληθεί κάθε προσπάθεια να αποφευχθεί, η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη:

Υπέρμετρη φορολογία, περικοπές, φτωχοποίηση, λουκέτα, ύφεση, ανεργία. Αυτή είναι η συνταγή του ΔΝΤ, αυτήν ξέρει, αυτήν εφαρμόζει, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

(Όσο περνά ο καιρός, εδραιώνεται μέσα μου η πεποίθηση πως τα δύο παραπάνω δεδομένα είναι αλληλένδετα: Δηλαδή, λόγω του πελατειακού κράτους και της δημιουργίας υπέρμετρων προσδοκιών και ρουσφετολογικών απαιτήσεων στον λαό, είχε καταστεί αδύνατον για οποιαδήποτε κυβέρνηση να εφαρμόσει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και έπρεπε να δημιουργηθούν οι συνθήκες έξωθεν και άνωθεν επιβολής των αλλαγών).

Το δεύτερο δεδομένο (της προσφυγής στο Μνημόνιο), μας οδηγεί στο τρίτο: Από την στιγμή που μπήκαμε σ’ αυτήν την περιπέτεια και από τη στιγμή που ήταν ε
Keywords
Τυχαία Θέματα