ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ 12η ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Αγαπητές Συντρόφισσες
και Αγαπητοί Σύντροφοι,
σας καλωσορίζω στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματός μας.
Σε μια δύσκολη και ιστορική συγκυρία για την χώρα μας.
Σε μια κρίσιμη και σημαντική στιγμή για το Κίνημά μας.

Αυτό βέβαια δεν μας ξαφνιάζει, γιατί ιστορικά το ραντεβού του ΠΑΣΟΚ με την πατρίδα ήταν σε ώρες μεγάλης ευθύνης. Και γιατί διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ σε κάθε δύσκολο περιβάλλον, παραμένει ο.....
βασικός παράγοντας πολιτικής σταθερότητας της χώρας.

Έτσι και τώρα, που η Ελλάδα εξακολουθεί να δίνει μάχη επιβίωσης. που η κοινωνία αγωνίζεται και αγωνιά για το παρόν και για το μέλλον, στο Κίνημά μας καλούμαστε, αφού προχωρήσουμε στον απολογισμό της διετούς προσπάθειάς μας για τη διάσωση και την αλλαγή της χώρας, να οργανωθούμε για τον εκλογικό μας αγώνα αποφασίζοντας τα επόμενα βήματά μας.

Οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε, πρέπει να έχουν ως πυξίδα το συμφέρον της χώρας, τη δημόσια ωφέλεια και την παράταξή μας. Πρέπει να είναι αποφάσεις θαρραλέες, που θα κυοφορήσουν την ελπίδα για να γεννήσουν την επιτυχία.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Η κριτική για την πορεία μας, δεν μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη την αφετηρία της προσπάθειάς μας. Και αφετηρία μας, ήταν η άκρη του γκρεμού. Ουδέποτε υπήρξε πιο φαύλη και εγκληματική Κυβέρνηση, από την Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή.

Δεν το χώραγε ο νους μας!

Η κρίση στην εθνική μας οικονομία είχε ασύλληπτο μέγεθος. Τα δυσθεώρητα ελλείμματα και χρέη, οι τεράστιες σπατάλες, τα ψεύτικα στατιστικά στοιχεία είναι γνωστά σε όλους. Το πελατειακό και διαλυμένο κράτος, το έλλειμμα αξιοπιστίας, η κατάργηση των θεσμών από την νεοδημοκρατική «κυβέρνηση-δραπέτη», μας οδήγησαν στην εφαρμογή μιας πολιτικής «εκτάκτου ανάγκης».

Και όταν η ιστορία, ήσυχη και από απόσταση μας κρίνει, θα δικαιώσει όλους όσοι επέλεξαν αντί της εθνικής χρεοκοπίας, τη μάχη της εθνικής επιβίωσης.

Το Κίνημά μας βρέθηκε στη δίνη μιας τεράστιας εγχώριας, και ευρωπαϊκής κρίσης.

Και ξέρουμε πως κάποια από τα μέτρα που πήραμε δεν ήταν μέτρα επιλογής αλλά ανάγκης.

Όμως η ιστορία μας, είναι η ιστορία μιας παράταξης που κάνει πάντα αυτό που χρειάζεται για να σωθεί η χώρα.

Γι’ αυτό και δείξαμε ως παράταξη, μια σπάνια συνοχή στις ιστορικές συνθήκες στις οποίες κληθήκαμε να κυβερνήσουμε.

Και ναι, κάναμε υπέρβαση του εαυτού μας, όταν εφαρμόζαμε το σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, με άδικες και λαθεμένες κάποιες φορές μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ναι, υπήρξαν αστοχίες και καθυστερήσεις ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ναι, υπήρξαν αδικίες στην κατανομή των βαρών, γι’ αυτό και πρέπει να άρουμε τις αδικίες

και να προστατέψουμε όσους αισθάνονται και είναι σήμερα αποκλεισμένοι.

Ναι, πρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα στη σύγκρουσή μας με τα έκνομα συμφέροντα, δίνοντας το ονοματεπώνυμο των συμφερόντων αυτών που θέτουν
Keywords
Τυχαία Θέματα