Όλοι γνώριζαν για το ΔΝΤ εκτός... από τον κερατά ελληνικό λαό!

Το ιστορικό του οργανωμένου εγκλήματος

Ένα - ένα κολλάνε τα κομμάτια του παζλ, σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα κατά της χώρας μας, τη στιγμή που ήταν γνωστό τοις πάσι ότι τα οικονομικά δεδομένα της χώρας ήταν υπό κατάρρευση. Ο Καραμανλής γνώριζε και μάλιστα πολύ καλά. Προτίμησε προεκλογικά να πει τη μισή αλήθεια και μετά να αποσυρθεί από το.....
πολιτικό προσκήνιο, θέτοντας εαυτόν όρκο σιωπής. Από την άλλη, ο Παπανδρέου γνώριζε, τα είχε
συμφωνήσει, αλλά σιωπούσε... Για την ακρίβεια παραμύθιαζε τους Έλληνες με το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν".... αλλά μόνο στο ΔΝΤ - προσθέτουμε εμείς, στο planet-greece - έχοντας ήδη συμφωνήσει στο παρασκήνιο για τις τύχες της χώρας....

Η είδηση δεν είναι νέα. Είναι προχθεσινή. Εκτιμούμε, όμως ότι χρήζει ιδιαίτερης σημασίας και συνεχούς αναπαραγωγής. Ώστε ΟΛΟΙ οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κερατάδες. Ότι η σύζυγός μας (βλέπε πολιτικοί - πρώην και νυν κυβερνώντες) εδώ και χρόνια, πίσω από την πλάτη μας είχε γίνει η ερωμένη του ΔΝΤ. Μέχρι που με την ομιλία του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Καστελόριζο, έγινε και επισήμως γνωστό... και ήρθε η Ελλάδα με το ΔΝΤ εις σάρκα μίαν.

Η... σκιώδης CIA

Ερωτήματα εγείρει η «διαίσθηση» της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor να παρακολουθεί τις κινήσεις της Ελλάδας σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Ιούνιο του 2009, δέκα ολόκληρους μήνες πριν από την απόφαση για την προσφυγή στον μηχανισμό βοήθειας και σχεδόν μισό χρόνο πριν από τις διερευνητικές επαφές Παπανδρέου - Στρος Καν.

Από τον ερευνητικό συνεταιρισμό που διοργάνωσε το Wikileaks με τουλάχιστον 25 μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως – ανάμεσά τους και «Τα Νέα» – αποκαλύπτεται ότι η Stratfor διαθέτει πληθώρα πληροφοριοδοτών σε νευραλγικές θέσεις στην Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες, την Τουρκία, το Ιράν, το Ισραήλ, την Κίνα και σε πολλές ακόμα χώρες.
Δύο τέτοιες πηγές της «σκιώδους CIA», όπως έχει χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν εντοπιστεί και στην Ελλάδα. Μάλιστα, τους έχουν δώσει και κωδικούς (GR001 και GR101) για να μην αναφέρονται ονόματα.

Το σύστημα της «σκιώδους CIA» λειτουργεί ως εξής: οι πληροφοριοδότες παρέχουν ευαίσθητες πληροφορίες στους συλλέκτες - χειριστές δεδομένων της εταιρείας, οι οποίοι με τη σειρά τους τις αξιολογούν και τις αποθηκεύουν σε έναν ψηφιακό χώρο, όπου έχουν πρόσβαση οι αναλυτές που κάνουν την περαιτέρω επεξεργασία.

Κάποιες από αυτές τις πληροφορίες, οι «ανώδυνες», περιλαμβάνονται στις εκθέσεις και τα δημοσιεύματα της Stratfor για τους συνδρομητές της εταιρείας. Οι πλέον ευαίσθητες όμως δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας – ούτε καν έμπαιναν στον ειδικό ψηφιακό χώρο: διανέμονταν μόνο στους αποδέκτες της λίστας ασφαλείας, που απαρτιζόταν από 10-15 υψηλόβαθμα στελέχη.

Μάλιστα, όταν κάποιο στέλεχος ταξίδευε στο εξωτερικό, το όνομά του έβγαινε από τη λίστα για να μην υπάρχει περίπτωση να υποκλαπεί το e-mail κατά τη διαδρομή του εκτός συνόρων των
Keywords
Τυχαία Θέματα