Ολο το City μιλά για έναν Έλληνα!!!

Ολο το City μιλά σήμερα για τον έλληνα τραπεζίτη Νικόλαο Κυπρίος, ο οποίος κατέχει τη θέση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος πωλήσεων ομολόγων της Credit Suisse. Τα σχόλια δεν των λονδρέζων διαχειριστών, αναλυτών και τραπεζιτών δεν είναι θετικά, καθώς Κυπρίος κατηγορείται ότι έδωσε....
προνομιακή πληροφόρηση σε πελάτες του.
Η βρετανική εποπτική αρχή του μπορεί να του επέβαλε πρόστιμο 210.000 στερλινών. Ωστόσο ο τραπεζίτης δεν φάνηκε να πλήττεται από το συγκεκριμένο
συμβάν. Παραμένει στην ελβετική τράπεζα και έχει λάβει και το 50% του μπόνους του.Ο κ. Κυπρίος κατηγορείται ότι σε μία έκδοση ομολόγων του 2009 παραβίασε τους κανόνες και έδωσε σε πελάτες του προνομιακή πληροφόρηση.Μάλιστα οι διάλογοι που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικοί.
Ο Κυπρίος έπαιξε με τον πελάτη ένα παιχνίδι παντομίμας, αποκαλύπτοντας το όνομα του εκδότη, το χρόνο της έκδοσης, την πιθανή αξιολόγηση των ομολόγων καθώς και ότι το ποσό που θα αντλούνταν προοριζόταν για εξαγορά. «Με έχουν στριμώξει στον τοίχο, για αυτό και θέλω να είμαι προσεκτικός μέχρι κάποιο βαθμό», είπε σε τηλεφωνική συνομιλία του με πελάτη.«Μπορούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι. Θα είσαι η ομάδα μου σε ένα παιχνίδι παντομίμας», συνέχισε.
Έπειτα ο πελάτης άρχισε να μαντεύει πιθανά ονόματα εταιρειών, με τον τραπεζίτη να του λέει «πλησιάζεις, πλησιάζεις» και να γελά, όταν εκείνος βρήκε το σωστό όνομα, το γερμανικό τηλεοπτικό όμιλο Unitymedia.
Keywords
Τυχαία Θέματα