ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Και ο Δήμαρχος ασχολείται με..... την πίστα Φόρμουλας!

Με μια συγκλονιστική έκθεση προς τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή και την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η πρόσφατα ορισθείσα Διευθύντρια Οικονομικών κ. Κούλα Καραντζή τονίζει ότι ο Δήμος είναι σε οικονομικό αδιέξοδο. Ορισμένες βασικές επισημάνσεις , ορισμένα βασικά στοιχεία είναι ......
τα παρακάτω:

Δεν έχουν πληρωθεί εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο, ύψους περίπου 1,8 εκατ. ευρώ!
Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις έναντι προμηθευτών προσεγγίζουν τα 11,5 εκατ. ευρώ και η πρακτική δέσμευσης των τραπεζικών
λογαριασμών σε συνδυασμό με τις εντολές πληρωμών που καθημερινά εκτελούνται από τα δικαστήρια, καθιστά αδύνατο τον οποιοδήποτε προγραμματισμό.
Οι ανάγκες μισθοδοσίας και δώρων για τον μήνα Δεκέμβριο ανέρχονται στα 1,6 εκατ. ευρώ που φαίνεται να μην μπορούν να καλυφθούν.
Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες μέρες πριν ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής κάλεσε τα δυο Σωματεία Εργαζομένων και τους ανακοίνωσε ότι του λείπουν....800.000 ευρώ για να μπορεί να καλύψει το σύνολο της μισθοδοσίας των εργαζομένων του Δήμου για τον μήνα Δεκέμβριο! Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο καιρό πριν, είχε πει στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου ότι δεν θέλει διάλογο μαζί του, επειδή είχαν διαφωνήσει σε ορισμένα θέματα. Τώρα βλέποντας τα δύσκολα τους ξαναφώναξε.

Ασφαλώς στην δημιουργία αυτής της κατάστασης έχει συντελέσει η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης λόγω της συνολικής κατάστασης. Ωστόσο εντύπωση προκαλούν οι χειρισμοί του Δημάρχου.
Πρώτον: Έδειξε πλήρη αδυναμία να έχει σαφή εικόνα για το χρέος του Δήμου μέχρι.... και πρόσφατα (!), την στιγμή που οι περισσότεροι Δήμαρχοι από τα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου γνώριζαν τι συμβαίνει στον Δήμο τους.
Δεύτερο: Όλοι έχουν αίσθηση ότι την στιγμή που ο Δήμαρχος Βρισκόταν "λίγο πριν το γκρεμό", ο Λουκάς Τζανής "γκάζωσε" με εκατοντάδες προσλήψεις (ανάμεσά τους και οι "εθελοντές"), δημόσιες σχέσεις, διάφορες αναθέσεις "μελετών" κλπ. Έτσι "του έφυγε" η κατάσταση.
Τρίτο: Ο Δήμαρχος, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Ζαχαρία Ζούπη, απέφυγε να κάνει τρίμηνους απολογισμούς όπως προβλέπει ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ". αν το έκανε έγκαιρα θα μπορούσε να εντοπίσει την βόμβα που είχε ενεργοποιηθεί. Σημειώνουμε ότι ο Ζαχαρίας Ζούπης είχε επισημάνει ότι έρχονται δύσκολες στιγμές για τα οικονομικά του Δήμου.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Η κατάσταση δε χειροτέρεψε όταν προέκυψε και η παρακράτηση των καταθέσεων του Δήμου από την ΕΥΔΑΠ, λόγο του χρέους του Δήμου, ύψους.... 3,6 εκατομ. ευρώ! Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται. Οι εργαζόμενοι ήδη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, ενώ ο επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" πραγματοποιεί συνάντηση με τα σωματεία την Πέμπτη 15/12 για ανταλλαγή απόψεων, συνάντηση που είχε ζητήσει πριν προκύψει ανοικτά η κρίση.
Όλα δείχνουν ότι φέτος οι γιορτές θα είναι δύσκολες για τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και τους εργαζόμενους του. Όσον
Keywords
Τυχαία Θέματα