Οι βόθροι σπάνε

Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Με λίγη προσπάθεια του παραλυμένου και διεφθαρμένου κράτους οι βόθροι στο δημόσιο βίο της Ελλάδας η οποία "είναι πνιγμένη στα σκατά", αρχίζουν να διαρρηγνύονται.
Από τις κομπίνες στο ΙΚΑ και τους πάμπλουτους "αγρότες" ως το λαθρεμπόριο καυσίμων και τους φοροφυγάδες η Ελλάδα οργιάζει.
Πρόκειται για....
μία αναγκαία και αναπόφευκτη διάρρηξη την οποία
επισήμανα και προέβλεπα από το 2000 γράφοντας και τα εξής κυρίως για τους πολυτελείς βόθρους του εξουσιαστικού συστήματος: "Όσο κι αν είναι στεγανοποιημένος ο πολιτικός και εξουσιαστικός βόθρος θα έρθει κάποια στιγμή που κάποια ρωγμή του δεν θα μπορέσουν να την κλείσουν και να την τσιμεντάρουν από κάποιο απρόβλεπτο και τυχαίο γεγονός. Αυτό το τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός έρχεται η ώρα, η μεγάλη ώρα που λειτουργεί ως καταλύτης για την ανατροπή ή ριζική αλλαγή του σάπιου συστήματος" (βλ. το κείμενό μου: "Η θηλιά ως βρόγχος του συστήματος" στα "Πολιτικά Θέματα" της 8/12/2000).
Είναι γεγονός ότι από τότε πολλοί εξουσιαστικοί βόθροι τσιμενταριστήκαν μόλις διερράγησαν με τις φροντίδες των εξουσιαστικών κύκλων.
Πρωθυπουργοί, βουλευτές και κάθε λογής παράγοντες και στυλοβάτες του βοθροποιημένου συστήματος πέτυχαν να τσιμεντάρουν τους μεγάλους βόθρους που "έπνιξαν την Ελλάδα στα σκατά".
Από την προσπάθεια αυτή ξεφεύγουν μερικοί βόθροι μικρότερης σημασίας. Κάτι είναι κι αυτό.

http://ethnikonthematon.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα