Οι «οραματιστές» να επιστρέψουν τώρα στο λαό την Εθνική Βιβλιοθήκη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τον δρόμο έδειξαν οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Έκτοτε αποτελεί πλέον συνήθη τακτική, ένα είδος… εθνικού σπορ, όποιος κάθεται σε μια καρέκλα να απαξιώνει όλους τους προηγούμενους, να διαμαρτύρεται για τα κακά χάλια που ανέλαβε και να παρουσιάζει με τα πιο μελανά χρώματα τον φορέα του οποίου προΐσταται.

Η .....
διετία Οκτώβριος 2009 – Νοέμβριος 2011 μπορεί άνετα να ανακηρυχθεί σε Διετία Δυσφήμισης της Ελλάδας.


Εντελώς ξαφνικά εμφανίστηκαν από το πουθενά, διάφοροι αυτόκλητοι «σωτήρες», οι οποίοι αφού τοποθετήθηκαν σε διάφορα πόστα, άνοιξαν το στόμα τους και άρχισαν να δυσφημούν, προκειμένου να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως την… ευτυχέστερη λύση για τη θέση στην οποία τοποθετήθηκαν.

Θύμα της απαράδεκτης αυτής πρακτικής έπεσε και η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Εκεί, τοποθετήθηκε τον Ιούνιο του 2011, ως πρόεδρος του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου ο κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τι σχέση τώρα μπορεί να έχει ένας καθηγητής Φυσιολογίας, μελετητής των αυτοάνοσων νοσημάτων, στην Εθνική Βιβλιοθήκη, αυτό μόνο ο Θεός – και η κ. Διαμαντοπούλου – μπορεί να γνωρίζουν.

Θα είχε αξία μόνο αν η δυσφήμιση μπορούσε να θεωρηθεί… αυτοάνοσο νόσημα – πλην, όμως, όχι, διότι αυτή (η δυσφήμιση) δεν θεραπεύεται από μόνη της.

Αμέσως, άρχισαν οι συνεντεύξεις. Ότι οι θησαυροί της Εθνικής Βιβλιοθήκης ήσαν πεταμένοι εδώ κι’ εκεί, ότι τίποτε δεν είναι καταλογραφημένο, ότι χάνονταν βιβλία.

Όπως και οι «σωτήρες» της Οικονομίας, έτσι και οι «σωτήρες» της Εθνικής Βιβλιοθήκης, εκλήθησαν να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου.

Έλαχε και σ’ αυτούς ο κλήρος, όπως έλαχε και στον κ. Παπανδρέου που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στην κ. Διαμαντοπούλου που δεν μοίρασε ποτέ τα σχολικά βιβλία και στον κ. Γερουλάνο που πέτυχε να λειτουργούν το καλοκαίρι τα μουσεία με… χειμερινό ωράριο και στον κ. Χρυσοχοΐδη που δεν διάβασε το Μνημόνιο και στον κ. Παπακωνσταντίνου που πρόσφερε πολιτική κάλυψη για να φουσκώσει το έλλειμμα και… και… και…

Στους τυχερούς, βέβαια, της Εθνικής Βιβλιοθήκης πραγματικά έλαχε ο κλήρος.

Πού να φανταστεί κανείς πως θα λάχαινε ο κλήρος της διοίκησής της σε έναν καθηγητή φυσιολογίας;

Πού να φανταστεί κανείς πως θα λάχαινε σε ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με τη βιβλιοθηκονομία – εγώ λέω να την καταργήσουμε την ειδικότητα – να τοποθετηθούν μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, μόνο και μόνο (κατά δήλωση του προέδρου τους) επειδή είναι άνθρωποι με κοινή λογική, όραμα και διάθεση για προσφορά;

Κι’ άλλοι έχουν αυτά τα προσόντα, αλλά ουδείς εχέφρων άνθρωπος θα καταφύγει σε… οραματιστές για να θεραπευθεί από μια νευρολογική νόσο!

Επίσης, το λαχείο έπεσε και στην αναπληρώτρια διευθύντρια κ. Αντωνία Αράχωβα, διότι, κατά ομολογία Μουτσόπουλου, ήταν η νεότερη στην ιεραρχία υπάλληλος, ενώ – επίσης κατά ομολ
Keywords
Τυχαία Θέματα