“Οι μικρές ομάδες μέσα στα μεγάλα κόμματα δεν παίζουν… τελικό”

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Τύπος της Κυριακής” παραχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναπτύσσοντας τις θέσεις του για το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων, την κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και την προοπτική νίκης της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά, με φόντο την προσπάθεια να βγει η.........
Ελλάδα
από το σημερινό αδιέξοδο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου έχει προκαλέσει σε πολλούς την εντύπωση ότι το κόμμα σας έκανε στροφή 180 μοιρών υπέρ μιας πολιτικής που μέχρι πρόσφατα αποδοκίμαζε έντονα. Ποιο ήταν το πολιτικό κριτήριο που έκρινε τη συμμετοχή σας και ποιές οι «κόκκινες γραμμές» της Ν.Δ. σε αυτή την κυβέρνηση;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τα γεγονότα που προκάλεσαν την πολιτική περιδίνηση μετά την 27η Οκτωβρίου και τους ατυχείς χειρισμούς στο θέμα του δημοψηφίσματος, δεν άφηναν εξ’ ανάγκης περιθώρια στη Νέα Δημοκρατία για οτιδήποτε άλλο, παρά μόνο για μια υπεύθυνη εθνική στάση απέναντι στον τόπο και την ελληνική κοινωνία.

Δεν είναι αλήθεια ότι επιδοκιμάζουμε τώρα μια πολιτική που τότε αποδοκιμάζαμε. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε και να εργαζόμαστε για την αλλαγή της πολιτικής που έχει οδηγήσει τη χώρα και την ελληνική κοινωνία σε δραματικό αδιέξοδο. Και θα την αλλάξουμε αυτή την πολιτική, πάντα με την εντολή του ελληνικού λαού.

Στη βάση λοιπόν αυτή, με αίσθημα ευθύνης δέχθηκα να συμβάλλω στην υλοποίηση των συγκεκριμένων στόχων, που τέθηκαν για αυτή τη μεταβατική κυβέρνηση.

Ο προσδιορισμός του ορίζοντα και του έργου της κυβέρνησης αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνο κόμμα, καθορίζει τη στάση της απέναντι σε όλα εκείνα τα ζητήματα, που καλείται να διαχειρισθεί η κυβέρνηση, αποτελούν και τη στάση ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπήρξατε εξαρχής οπαδός της πολιτικής συναίνεσης, γεγονός που ορισμένοι θεωρούν ότι σας φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης με τον Αντώνη Σαμαρά. Θεωρείτε ότι η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που επιτεύχθηκε σήμερα μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για κάτι ανάλογο μετά τις εκλογές, σε περίπτωση που η Ν.Δ. δεν είναι αυτοδύναμη;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κόσμος γνωρίζει ότι υπήρξα σε όλη μου τη διαδρομή συνεπής υποστηρικτής της συναίνεσης, της εθνικής συνεννόησης, της συνεργασίας και του πολιτικού πολιτισμού.

Η Παράταξη στην οποία ανήκω τις ίδιες αξίες πρεσβεύει διαχρονικά. Τα όσα, λοιπόν, γράφονται και ακούγονται αυτές τις ημέρες είναι εκ του πονηρού και μόνο.

Αναλογισθείτε πόσος χρόνος χάθηκε, ιδιαίτερα όμως τα δύο τελευταία χρόνια, της μνημονιακής εποχής, για πράγματα που θα ήταν πολύ διαφορετικά αν, αντί για πολιτική κουζίνα, κυριαρχούσε πολιτική ουσία, μέσα από τη συνεννόηση και την πράξη.

Και αναλογιστείτε τώρα πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν τη διετία που πέρασε ο τότε πρωθυπουργός είχε επιδείξει ειλικρινή διάθεση για συνεννόηση. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η κυβέρνηση σήμερα καλείται να καλύψει αυτό το μεγάλο κενό και τις επιπτώσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα