Οι Γερμανοί τουρίστες φοβούνται να έρθουν στην Ελλάδα!

Κάποιοι, θα το εκλάβουν ως «τιμωρία» των Γερμανών στους Έλληνες, μετά από το διασυρμό μέσω των κατευθυνόμενων γερμανικών ΜΜΕ και τα περί «κλεφτών», «τεμπέληδων» και άλλα τέτοια γελοία. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Ο τουρισμός φέτος στη χώρα μας κάνει θεαματική «βουτιά», καθώς, όπως λένε και οι τουριστικοί φορείς στην.....
iTabloid, οι Γερμανοί, κυρίως τουρίστες, φοβούνται να έρθουν στην Ελλάδα, καθώς τρέμουν πως θα
τους… προπηλακίσουν αγανακτισμένοι Έλληνες! Το έλεγε η Μέρκελ για πλάκα, προ μηνών, αλλά τελικά, πολλοί το πιστεύουν…
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, το Φεβρουάριο, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν, για τέταρτο κατά σειρά μήνα, κατά 35,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Η μείωση έρχεται κατά κύριο λόγο από τη μείωση των εισπράξεων από επισκέψεις κατοίκων των χωρών της ΕΕ των 27 κατά 41,1%.
Οι εισπράξεις από τις δύο σημαντικότερες αγορές προέλευσης ταξιδιωτών (Γερμανία, Αγγλία), από τη Γερμανία καταγράφουν μείωση τον Φεβρουάριο έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2011 κατά 61,2%, ενώ αυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 42,6% .Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 27 μείωση παρουσιάζουν οι εισπράξεις από την Ρωσία κατά 52% οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,3 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, οι κρατήσεις είναι μειωμένες κατά 14% σε σχέση με πέρυσι και αναμένεται να μείνουν έτσι… «Μάλλον οι κρατήσεις θα είναι λίγο χαμηλότερες από πέρυσι», λέει στην iTabloid ο πρόεδρος του HATTA, Γιώργος Τελώνης: «Μακάρι να παραμείνουμε στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά». Το 2011 κατεγράφη ρεκόρ αφίξεων σχεδόν σε όλες τις περιοχές στην Ελλάδα, εκτός από την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, τη Λήμνο και την Καλαμάτα. «Αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις είναι μειωμένες κατά 14% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο». Όπως αναφέρει και ο κ. Τελώνης σε αυτή τη δραματική μείωση συμβάλλει η οικονομική ανασφάλεια, οι αντιξοότητες. Επίσης, τα βίαια επεισόδια, η καλπάζουσα αύξηση της εγκληματικότητας, οι πορείες που κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας, έχουν «σκεπάσει» τον ήλιο, τη γαλάζια θάλασσα και τα μνημεία που «εμπορεύεται» η Ελλάδα και που κάποτε για αυτά οι τουρίστες πλήρωναν όσο όσο για να τα χαρούν. Πλέον, φοβούνται να έρθουν στην Ελλάδα. Και όχι άδικα αν σκεφτεί κανείς ότι τα περισσότερα θύματα των κακοποιών είναι τουρίστες που έρχονται να απολαύσουν ολιγοήμερες διακοπές.
Την ανησυχητική εικόνα για τον ελληνικό τουρισμό περιγράφει γλαφυρά η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση, ΙΤΒ: Μείωση έως και 27% στις κρατήσεις από τη Δυτική Ευρώπη, ενώ η βασική αιτία της πτώσης είναι το «εμπάργκο» των Γερμανών τουριστών καθώς οι περισσότεροι λένε πως φοβούνται.
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης τονίζει στην iTabloid ότι οι κρατήσεις έχουν μειωθεί δραματικά και βασική αιτία είναι η επίθεση που δέχονται οι Γερμανοί από τους Έλληνες. «Διαπιστώνουμε», λέει ο κ. Ανδρεάδης ότι οι ακραίες εκφράσεις εν
Keywords
Τυχαία Θέματα