Οι εξεγερμένοι εισέβαλαν στη συνοικία Αμπού Σαλίμ

Οι εξεγερμένοι διατείνονται από το πρωί όταν είναι θέμα ωρών η ανακάλυψη του Μουαμάρ Καντάφι αλλά ακόμα ο λίβυος ηγέτης παραμένει άφαντος.
Οι Λίβυοι εξεγερμένοι εισέβαλαν σήμερα στην συνοικία Αμπού Σαλίμ της Τρίπολης, ένα από τα προπύργια των δυνάμεων που είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι στην πρωτεύουσα, μετά από....
αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ σε ένα κτίριο στην περιοχή, μετέδωσε
ο ανταποκριτής του Ρόιτερς. oι αντάρτες έψαχναν όλα τα σπίτια για να εντοπίσουν ελεύθερους σκοπευτές και έβγαιναν από αυτά με δεκάδες αιχμαλώτους, δήλωσε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται.
Βρήκαν τα… φάρμακα του Καντάφι
Οι Λίβυοι εξεγερμένοι ανακάλυψαν ένα τεράστιο απόθεμα τροφίμων και φαρμάκων, το οποίο είχε συσσωρευτεί από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη και αναμένεται να βοηθήσει απέναντι στις ελλείψεις που έχουν παρουσιαστεί στην χώρα, ανέφερε σήμερα το Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών. "Δε θα υπάρξουν άλλα προβλήματα σχετικά με τις προμήθειες τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων" δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βεγγάζη. Σύμφωνα με τον Άμπντελ Τζαλίλ, το απόθεμα του Καντάφι σε τρόφιμα επαρκεί για να τραφεί μία πόλη δύο φορές μεγαλύτερη από την Τρίπολη, η οποία έχει πληθυσμό 2 εκατομμυρίων, ενώ τα φάρμακα καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρης της χώρας για ένα έτος. "Ο Μουάμαρ Καντάφι σκοπίμως εμπόδιζε τους Λίβυους να έχουν πρόσβαση στις προμήθειες αυτές, κάνοντάς τους να ζουν στην πείνα" πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει πού ακριβώς βρίσκονται αυτές οι προμήθειες. Ο Τζαλίλ σημείωσε ακόμη ότι βρέθηκε μία "σημαντική ποσότητα" καυσίμων σε παράκτιο διυλιστήριο στην Ζαουΐγια.

Ο Καντάφι καλεί τους λίβυους να "εξαγνίσουν" την Τρίπολη
Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να κάνουν πορεία στην Τρίπολη και να "εξαγνίσουν" την πρωτεύουσα από τους αντάρτες τους οποίους κατήγγειλε ως "αρουραίους, σταυροφόρους και απίστους". Σε μια σύντομη ηχογραφημένη ομιλία του που μεταδόθηκε από φιλικά προς αυτόν τηλεοπτικά δίκτυα, ο Καντάφι κάλεσε όλες τις φυλές της Λιβύης να κάνουν πορεία και να εκδιώξουν αυτό που χαρακτήρισε ως ξένους πράκτορες από τη χώρα. "Η Λιβύη είναι για τον λιβυκό λαό και όχι για τους πράκτορες, ούτε για τον ιμπεριαλισμό, ούτε για τη Γαλλία, ούτε για τον Σαρκοζί, ούτε για την Ιταλία", τόνισε.
"Η Τρίπολη είναι για σας, και όχι για εκείνους οι οποίοι στηρίζονται στο ΝΑΤΟ", υπογράμμισε.

Η Ομάδα Επαφής καλεί τον Καντάφι να παραιτηθεί
Η Ομάδα Επαφής των για την Λιβύη κάλεσε σήμερα τον Μουάμαρ Καντάφι να παραδοθεί για να αποφευχθεί η περαιτέρω αιματοχυσία στη βορειοαφρικανική αυτή χώρα. Η Ομάδα κάλεσε επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει ένα ψήφισμα που συζητείται για την αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Λιβύης και συμφώνησε να "απελευθερώσει" αυτά τα περιουσιακά στοιχεία με σύντομες διαδικασίες. Η Ομάδα, που εκπροσωπεί ανώτερους διπλωμάτες που
Keywords
Τυχαία Θέματα