Οι επιπτώσεις στην ΝΔ από την συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας

Μια άλλη μέρα, τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες, χάραξε σήμερα για την Νέα Δημοκρατία που αναπροσαρμόζει τις στρατηγική της, μετρά τις δυνάμεις της και σηκώνει τα μανίκια στο δρόμο προς τις εκλογές.
Ένας δρόμος, ο οποίος περνά μέσα από την συμμετοχή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και μέσα
από την δυσαρέσκεια που ....
προκαλεί η κίνηση αυτή στη λαϊκή της βάση.

Ο Αντώνης Σαμαράς για να κάμψει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό και τη βάση του κόμματος διαμηνύει πως δεν συγκυβερνά και πως η συμμετοχή της ΝΔ στο νέο σχήμα έγινε για να διασφαλίσει την ομαλότητα ως τις εκλογές που θεωρεί δεδομένο ότι πρέπει να γίνουν σε 100 ημέρες, όπως αρχικά συμφωνήθηκε. «Πως μπορούμε να στηρίζουμε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ όταν τους έχουμε καταγγείλει ότι κατέστρεψαν τη χώρα;» ρωτούν ακόμη και βουλευτές και θεωρούν τον κ. Παπαδήμο ως μια συστημική επιλογή που επιβλήθηκε πιεστικά με την απειλή της χρεοκοπίας.

Βουλευτές και τοπικά στελέχη διαμαρτύρονται , υποστηρίζοντας ότι η αντιπνευμονική ρητορική της ΝΔ καταρρέει και πως επέρχεται κρίση στρατηγικής για το κόμμα. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως ξεκαθαρίζει το τοπίο , καθιστώντας σαφές ότι οι απόψεις του κόμματος για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική δεν αλλάζουν και πως επιμένει σε ένα άλλο μείγμα με αναπτυξιακή διάσταση. Ξεκαθαρίζει ακόμη ότι υπογραφές, έτσι όπως τις ζητούσαν οι Ευρωπαίοι , δεν θα μπουν και πως ο ίδιος δεν πρόκειται να προβεί ποτέ σε δήλωση μνημονιακών φρονημάτων.

«Ο Α. Σαμαράς εξαναγκάστηκε, μπροστά στην απειλή της χρεοκοπίας, να δεχτεί μια κυβέρνηση συνεργασίας για να διασφαλίσει και την χρηματοδότηση της χώρας και τον ορισμό των εκλογών και δεν θα κάνει πίσω» λένε συνομιλητές του και διαπιστώνουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε να αναλάβει το πολιτικό κόστος της συνεργασίας σε μια μεταβατική κυβέρνηση, βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό και το κομματικό.

Τα αγκάθια όμως στο κόμματου είναι πλέον περισσότερα από ποτέ. Πέραν του Δημήτρη Αβραμόπουλου που πίεσε για να μπει στην κυβέρνηση συνεργασίας και έσπευσε αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο να τοποθετηθεί πριν από τον κ. Σαμαρά αλλά και πριν ακόμη από τον Λ. Παπαδήμο, υπάρχει και η γνωστή ομάδα «φιλελεύθερων» που μοιάζουν να είναι ορκισμένοι εχθροί της ηγεσίας της ΝΔ. Σε αυτούς προστίθενται σήμερα και οι δυσαρεστημένοι σαμαρικοί βουλευτές και κομματικά στελέχη όπως ο Γιάνης Μανώλης και ο Νίκος Κιουτσούκης της ΔΑΚΕ.

Ο κ. Σαμαράς καλέι το μεσημέρι της Δευτέρας , πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, την κοινοβουλευτική του ομάδα, για να βάλει τα πράγματα ξανά σε σειρά και να δείξει το δρόμο που θα ακολουθήσει το κόμμα το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Στη συνέχεια θα συγκαλέσει τα κομματικά όργανα και θα ξαναβγεί στο λαό, κοντά στα μέλη και τους φίλους της παράταξης του για να τους θυμίσει ότι ο στόχος δεν αλλάζει.

Η Νέα Μεταπολίτευση που έχει προβλέψει ο κ. Σαμαράς είναι ήδη εδώ. Η Μεταπολίτευση τελειώνει μ
Keywords
Τυχαία Θέματα