Οι επενδυτές «μελετούν» τους Έλληνες και τους … Ρωμαίους

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι δείκτες της Wall καταφέρνοντας να ανακάμψουν από την αρχική … αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και την ανησυχία για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην.....
Ευρωζώνη.

Οι επενδυτές βέβαια παραμένουν με το βλέμμα στραμμένο σε Αθήνα και Ρώμη, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν εγκλωβισμένες στο φαύλο κύκλο της κρίσης και της σεναριολογίας για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.
Έτσι, μετά το θρίλερ της Ελλάδας,
που εξακολουθεί να κρατά σε αγωνία τους απανταχού επενδυτές, έρχεται να προστεθεί πλέον και η Ιταλία με την πολιτική και οικονομική της κρίση να κορυφώνεται και να δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των επενδυτών.

Λογικό επακόλουθο να καταγραφεί ακόμα μια αρνητική συνεδρίαση στα χρηματιστήρια της Ευρώπης που πάντως δεν συνοδεύτηκε από μεγάλη υποχώρηση των δεικτών παρά τη δριμύτητα των πολιτικών εξελίξεων.

Αντιθέτως στην Wall Street η συνεδρίαση κρίνεται θετική με τον Dow Jones να κλείνει ενισχυμένος κατά 0,71% στις 12.068 μονάδες, τον S&P ομοίως ενισχυμένο κατά 0,63% στις 1.261 μονάδες και το Nasdaq στο +0,34% στις 2.695 μονάδες.

Νωρίτερα οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν απώλειες, με κατά τι μεγαλύτερες αυτές στο χρηματιστήριο του Παρισιού, όπου όμως είχε προηγηθεί η ανακοίνωση νέων, επώδυνων μέτρων λιτότητας 65 δισεκατομμυρίων ευρώ ως το 2016 από τον Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε κατά 0,30% χαμηλότερα στις 5.511 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη με πτώση 0,63% στις 5.929 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι με απώλειες 0,64% στις 3.104 μονάδες.
Αντιθέτως, ο ιταλικός δείκτης ΜΙΒ έκλεισε με άνοδο 1,32% αφού πλέον οι επενδυτές προεξοφλούν την αποχώρηση του Ιταλού πρωθυπουργού.

Μετά τις πρωινές έντονες πιέσεις που δέχθηκε το ευρώ στην αγορά συναλλάγματος, «επιστρέφει» και κινείται στα 1,3777 έναντι του δολαρίου.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα