Ο Βενιζέλος παραγκώνισε τον Πάγκαλο

Το υπουργικό συμβούλιο έκρυβε σήμερα μία έκπληξη για τους πολλούς, αναμενόμενη εξέλιξη για τους λίγους και στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης.
Ο κ. Πάγκαλος απαλλάσσεται των καθηκόντων του σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση και....
υλοποίηση του προγράμματος συγχωνεύσεων δημοσίων οργανισμών, ευθύνη την οποία αναλαμβάνει μετά δόξης και τιμής, ο έτερος των αντιπροέδρων, κ. Βενιζέλος, αφού η υλοποίηση του προγράμματος και οι προς συγχώνευση οργανισμοί συμπεριλαμβάνονταιι
στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, θα πρέπει να έχει καταστεί νόμος του κράτους ως τις 5 Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συζητήθηκαν λεπτομέρειες, καθώς αυτές θα τεθούν σε διμερείς συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αρμόδιους υπουργούς.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μη γίνουν απολύσεις, διευκρινίζοντας ότι στο υπουργικό συμβούλιο δεν ετέθη κανένα τέτοιο θέμα, καθώς εκκρεμούν οι συζητήσεις του κ. Βενιζέλου με τους αρμόδιους υπουργούς. Οι σχετικές ανακοινώσεις πάντως θα έχουν γίνει μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προωθούμενες καταργήσεις συγχωνεύσεις αφορούν 7.000 εργαζομένους.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις επιβεβαιώθηκε ότι θα προχωρήσουν. Για το θέμα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με εισήγηση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν ως τις 15 Αυγούστου από τον αρμόδιο υπουργό, στις οποίες θα γίνεται αναφορά και στο σύνολο των ΜΜΕ που είναι υπό την εποπτεία του. Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για αρκετά μεγάλες αναδιοργανώσεις χωρίς να θίγεται το μόνιμο προσωπικό, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συγχώνευσης της ΕΡΤ με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα