Ο τύπος με ένα κλικ

Η παρέμβαση Ομπάμα στους ηγέτες της Ευρώπης για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη, το σχέδιο εργασιακής εφεδρείας στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στο στενό δημόσιο τομέα και η τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου με Μέρκελ και Σαρκοζί κυριαρχούν στα.....
σημερινά πρωτοσέλιδα του τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αντισυνταγματικά τα μέτρα!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "διακηρύξεις «κενού περιεχομένου» αφού δεν θα έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, δηλαδή την εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία και δραστική μείωση του μονίμου προσωπικού, αποτελούν σύμφωνα με κορυφαίους συνταγματολόγους οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για νέο φόρο στα ακίνητα και τις απολύσεις τακτικών υπαλλήλων".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κούρεμα 50% σε μισθούς και συντάξεις προβλέπει το σχέδιο Μέρκελ για συντεταγμένη χρεωκοπία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«κούρεμα» στο κόστος μισθών και συντάξεων κατά 50%, ακόμα και 60%, απαιτεί η Τρόικα από την κυβέρνηση, επιλέγοντας ως συνταγή απεμπλοκής από την κρίση διάχυσης της ελληνικής κρίσης στην Ευρωζώνη τη γερμανική εκδοχή πτώχευσης της χώρας μας (κατά την επίσημη επιβεβαίωση του ίδιου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε), του μοντέλου της «συντεταγμένης και εντός ευρώ» χρεωκοπίας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "250.000 μόνιμους απολύουν από το Δημόσιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο σχέδιο εργασιακής εφεδρείας ήρθαν να προστεθούν χθες διαρροές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για σχέδιο συρρίκνωσης κατά 30% και του σκληρού πυρήνα του κράτους, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι 250.000 δημόσιοι υπάλληλοι οδηγούνται στην απόλυση".

ΕΘΝΟΣ: "Αποστρατεία εφέδρων και στους δήμους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σχέδιο περιστολής του μισθολογικού κόστους σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Εντός Οκτωβρίου το πλεονάζον προσωπικό τους θα τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ή θα απολυθεί με διαδικασίες-εξπρές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ισλαμοποίηση της Ευρώπης!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φοβερές και τρομερές αλλαγές στη «Γηραιά Ηπειρο»: γίνεται μετάβαση από τον Χριστιανισμό στο Ισλάμ, όπως κάποτε έγινε μετάβαση απ΄την Αρχαία θρησκεία στον Χριστιανισμό!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "30 τοποτηρητές της Ε.Ε. στα υπουργεία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έπιασαν δουλειά οι «τοποτηρητές» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι αναλαμβάνουν να βάλουν... τάξη στην ελληνική οικονομία. Μέχρι τα τέλη του μήνα, η 30μελής ειδική Ομάδα Δράσης θα εγκατασταθεί στα υπουργεία, ώστε να επιβλέψει την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και κυρίως να προτείνει λύσεις-μέτρα, όπου απαιτείται".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Σερβίρει» απολύσεις σε υπουργεία και δήμους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "καταργήσεις οργανικών θέσεων στα υπουργεία που θα άρουν τη μονιμότητα στο στενό δημόσιο τομέα προαναγγέλλει ο Ντ. Ρόβλιας. Απολύσεις στους ΟΤΑ προεξοφλεί ο Π. Κουκουλόπουλος: Οι χρεωμένοι δήμοι πρέπει να ελαφρύνουν προσωπικό, δεν γίνεται διαφορετικά".
Keywords
Τυχαία Θέματα