Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι 12 Συνιστώσες του

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου έστειλε στο περιθώριο τον δικομματισμό και κατάργησε το καρκίνωμα που έφερε την χώρα σε αυτήν την κατάσταση. Ξέχασε όμως να καταργήσει τον κακό του εαυτό. Και έτσι την ίδια στιγμή, έβαλε ένα καινούριο διχαστικό δίλημμα και έναν νέο ιδιότυπο δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ εναντίον όλων και όλοι εναντίον
ΣΥΡΙΖΑ.

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανόητο και αφελές να ισχυριστεί κάποιος ότι το 40% περίπου των ...
Ελλήνων που δημοσκοπικά τουλάχιστον, δείχνει ότι ψηφίζει ¨φιλομνημονιακά¨ είναι μαζοχιστές η αυτοκαταστροφικά άτομα. Είναι άνθρωποι που θεωρούν ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό, φοβούμενοι ότι θα χάσουν και αυτά τα λίγα έως ελάχιστα που τους έχουν απομείνει, προσδοκώντας ότι δυο τρία χρόνια θα έχουν ένα καλύτερο αύριο.

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ μην εκμεταλλεύεστε την οργή την απόγνωση και την αγανάκτηση του κόσμου, που θολώνουν το μυαλό και την κρίση, οδηγώντας τον σε παράλογες και αυτοκαταστροφικές λύσεις. Είναι πολιτική απρέπεια και ανθρώπινη εκμετάλλευση. Την συναισθηματική εκτόνωση μην την μετράτε σαν ψήφο στήριξης και εμπιστοσύνης στο αδιευκρίνιστο πρόγραμμα και στις εξαγγελίες σας.

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ αφήστε την δημαγωγία και τον λαϊκισμό, οι εξαγγελίες σας για διορισμούς στο δημόσιο, κρατικοποίηση των τραπεζών, επαναγορά της Ολυμπιακής, των λιμανιών, πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων, διατήρηση των κλειστών επαγγελμάτων, αύξηση μισθών και συντάξεων, γεφύρια και παιδιά στους άτεκνους, είναι αποτυχημένες πρακτικές, ανεπαρκείς και παιδαριώδεις, που ακολούθησαν οι ελλειμματικές και ανεύθυνες ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και διέλυσαν την χώρα.
Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό σας δεν πρόεκυψε ξαφνικά από παρθενογένεση, αν αφαιρέσετε το 4-5% που είναι ο βασικός πυρήνας του κόμματος, το υπόλοιπο είναι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων με βασικό κορμό τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που επέλεξαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να τιμωρήσουν το κόμμα που ψήφιζαν μέχρι χθες, χωρίς η ψήφος τους να έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά και πάνω από όλα, δεν είναι αποδοχή του θολού κυβερνητικού σας προγράμματος.

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ κατεβείτε από το καλάμι, αφήστε το ύφος και την αλαζονεία, δεν διεκδικείτε το αλάθητο, θέλετε να συμφωνήσω ότι και οι άλλοι δεν έχουν δίκιο, συμφωνώ, μήπως όμως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση; Καταλήξτε επιτέλους σε μια ενιαία γραμμή, και να μην λέει κάθε ένας από εσάς την δική του ανοησία, ανάλογα με την συνιστώσα που εκφράζει και σταματήστε να χωρίζετε τους Έλληνες σε πατριώτες και προδότες.

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ η αδιάλλακτη στάση σας απέναντι στους δανειστές, η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σας, οι αντιευρωπαϊκές κορώνες, πότε για κατάργηση του μνημονίου, πότε για αναδιαπραγμάτευση, πότε για πολιτική καταγγελία αλλά όχι νομική, πότε για δημοψήφισμα με το ερώτημα ναι η όχι στο μνημόνιο, σας καθιστά αναξιόπιστους συνομιλητές στους «απεχθείς και μισητούς δανειστές μας».

Σύντροφε Αλέξ
Keywords
Τυχαία Θέματα