Ο Σαμαράς… λύνει το γόρδιο δεσμό των ταμείων!

Δια χειρός Αλιθέρση
Αίσθηση έκανε σε όσους περίμεναν προχθές στη ουρά του ΕΟΠΥΥ στα Κάτω Πετράλωνα για… εξετάσεις και… φάρμακα, όταν είδαν τον κ. Σαμαρά με το… βιβλιάριο υγείας στο χέρι, στις 7 παρά τέταρτο το πρωί να παίρνει τη θέση του στην ουρά, η οποία ήδη εκείνη τη στιγμή ξεπερνούσε τα 250 μέτρα! Ένας συνταξιούχος, που πλησίαζε, για να στηθεί και αυτός στην ουρά, τον αναγνώρισε αμέσως. «Ο Σαμαράς...ο
Σαμαράς… ο Σαμαράς…!» έβαλε μια παρατεταμένη και δυνατή φωνή. Τότε γύρισαν όλοι και.....
ξέσπασε… ένα αυθόρμητο χειροκρότημα. Ο κ Σαμαράς από σεμνότητα και ντροπή έσκυψε το κεφάλι και χαμηλόφωνα είπε: «Είμαι ένας από σας! Είμαι ο δικός σας άνθρωπος!»
Ο… ενθουσιασμός όσων είχαν στηθεί στη ουρά -κάποιοι περίμεναν από τις πέντε το απόγευμα της προηγουμένης ημέρας- ήταν τόσο μεγάλος που προσφέρθηκαν να του παραχωρήσουν τη σειρά τους. Ο κ. Σαμαράς ξεπέρασε τις αρχικές αντιρρήσεις του και αποδέχτηκε την προσφορά Η επίσκεψή του στο γραφείο του ιατρού ήταν σύντομη, και τη στιγμή που έβγαινε εμφανίστηκαν ως δια μαγείας μπροστά του και εντελώς… τυχαία, καμιά δεκαριά κάμερες.

«Η σημερινή επίσκεψη εδώ στον ΕΟΠΥΥ» , δήλωσε ο κ. Σαμαράς, «είναι ιδιωτική. Δεν είχα κανέναν λόγο, το βλέπεται και εσείς εξ άλλου, να επισκεφτώ ιδιωτικό ιατρείο. Σήμερα παρ’ όλο που πλησιάζουν οι εκλογές δεν θα ήθελα να κάνω δηλώσεις. Όμως θα σας πω δυο λόγια. Ο ΕΟΠΥΥ είναι και δικό μας έργο και δεν μπορεί να τον μονοπωλεί το ΠΑΣΟΚ. Θα ήθελα να σας εξομολογηθώ και το εξής: Εγώ ο ίδιος ζήτησα και απαίτησα από το γιατρό να μου γράψει αποκλειστικά γενόσημα φάρμακα. Και του είπα: Θέλω των Ινδιών και Κινέζικα! Εκεί αυτοί παράγουν δίχως κόστος, είναι άξιοι θαυμασμού! Να πω δυο λόγια ακόμη, παρ’ όλο που εδώ, όπως σας είπα, βρίσκομαι ιδιωτικά. Εμείς στη ΝΔ έχουμε σχέδιο και για τα ταμεία. Σε ένα χρόνο από αυτή τη στιγμή που σας μιλώ τα αποθεματικά των ταμείων είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσουν τα 25 δις και σε δύο χρόνια τα 50δις! Η μελέτη που έγινε από την επιστημονική ομάδα του κόμματός μας έδειξε ότι μόλις γενικευτεί η συνταγογράφηση των γενόσημων -που σας εξασφαλίσαμε από κοινού με το αδελφό κόμμα το ΠΑΣΟΚ- σε συνδυασμό με τη γενική κατάθλιψη, την πείνα και το κρύο, λόγω της μεγάλης θυσίας -που εσείς μόνοι σας αποφασίσατε να κάνετε, για τη σωτηρία της πατρίδας μας και σας συγχαίρω γι αυτό - σε ένα χρόνο από αυτή τη στιγμή, το τονίζω αυτό, θα έχει αποδημήσει εις Κύριον πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχων! Υπολογίστε εντωμεταξύ και πόσα εφάπαξ θα γλιτώσουμε! Και δεν σας κρύβω ότι αυτή την αναχρονιστική γάγγραινα που τρώει τα σωθικά των ταμείων μας, με τη δική σας θέληση, εμείς θα την καταργήσουμε!

Έτσι, όπως και σεις τώρα βλέπετε, μηδενίζονται αυτόματα οι υποχρεώσεις των ταμείων μας! Όλοι το καταλαβαίνουμε. Σήμερα η πατρίδα μας είναι στο χείλος του γκρεμού και δεν μπορεί να αναλαμβάνει τέτοιες παράλογες υποχρεώσεις! Όλοι μας έχουμε χρέος να θυμηθούμε τις θυσίες των προγόνων μας γι αυτήν την πατρίδα! Οι συνταξιούχοι μας θα
Keywords
Τυχαία Θέματα